2013. január 17. 22:40

A világ legnagyobb chipgyártó vállalata gyenge negyedik negyedévet zárt, az Intel nyeresége 27 százalékkal zuhant.

A csütörtöki amerikai tőzsdezárást követően tette közzé negyedéves számait az Intel. A chipgyártó nyeresége 27 százalékkal esett vissza, és az egy évvel korábbi 3,4 milliárd dolláros teljes, illetve 64 centes részvényenkénti eredményhez képest ezúttal 2,6 milliárdos, vagyis részvényenként 51 centes nyereségről számolt be a társaság. Közleményében az Intel elsősorban a PC-k iránti kereslet erőteljes visszaeséssel magyarázta a gyengébb számait.

Az Intel forgalma kisebb mértékben, csupán 3 százalékkal esett vissza, és 13,5 milliárd dollárt tett ki. A gyengébb számok ugyanakkor nem lepték meg az elemzőket, hiszen a FactSet konszenzusa szerint 13,5 milliárdos forgalom mellett részvényenként 45 centes nyereségre számítottak. Ennek ellenére a zárás utáni úgynevezett aftertrading során jelentősen, 3,5 százalékkal esett az Intel árfolyama.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.