2013. január 17. 22:40

A világ legnagyobb chipgyártó vállalata gyenge negyedik negyedévet zárt, az Intel nyeresége 27 százalékkal zuhant.

A csütörtöki amerikai tőzsdezárást követően tette közzé negyedéves számait az Intel. A chipgyártó nyeresége 27 százalékkal esett vissza, és az egy évvel korábbi 3,4 milliárd dolláros teljes, illetve 64 centes részvényenkénti eredményhez képest ezúttal 2,6 milliárdos, vagyis részvényenként 51 centes nyereségről számolt be a társaság. Közleményében az Intel elsősorban a PC-k iránti kereslet erőteljes visszaeséssel magyarázta a gyengébb számait.

Az Intel forgalma kisebb mértékben, csupán 3 százalékkal esett vissza, és 13,5 milliárd dollárt tett ki. A gyengébb számok ugyanakkor nem lepték meg az elemzőket, hiszen a FactSet konszenzusa szerint 13,5 milliárdos forgalom mellett részvényenként 45 centes nyereségre számítottak. Ennek ellenére a zárás utáni úgynevezett aftertrading során jelentősen, 3,5 százalékkal esett az Intel árfolyama.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.