Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A tőzsdén jegyzett szlovén olajkonszern, a Petrol és az orosz Lukoil is érdeklődik a horvát INA tulajdonában levő Crobenz benzinkúthálózat megvásárlása iránt.

A Petrol szóvivője szerint jelzik érdeklődésüket, de ez semmiképpen sem jelent kötelezettséget.

A szlovén "Finance" című pénzügyi lap szerint az orosz Lukoilt is érdekli a Crobenz.

A Petrol Horvátországban a második benzinkút-üzemeltető: a horvát Europetrol tavalyi átvételével jelenleg 70 benzinkutat üzemeltet Horvátországban, ahol az INA 435, az OMV 58 üzemanyagtöltő-állomással rendelkezik.

Horvát médiajelentések szerint az INA a Crobenz-kutak mellé saját, vagyis az INA-hálózat benzinkútjaiból is felajánlhat még a reménybeli vásárlónak. A Crobenz üzemanyag-kiskereskedő 14 benzinkutat üzemeltet Horvátországban.

A Petrolnak összesen 430 benzinkútja van, ebből 312 Szlovéniában. Horvátországi kútjai mellett még Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Montenegróban és Koszovóban rendelkezik benzinkutakkal.

A horvát INA olajipari vállalat nemrégiben jelentette be, hogy értékesíti Crobenz benzinkúthálózatát. Az érdeklődőknek eredetileg november 20-ig, a hivatali órák végéig kellett szándéknyilatkozatot eljuttatniuk az INA-hoz, ezt a határidőt később november 25-re módosították.

A horvát versenyhivatal júniusban feltételes engedélyt adott a Mol Nyrt.-nek az INA olajipari vállalat átvételéhez. A hivatal a vállalat mintegy 60 százalékos piaci részesedését túl nagynak találta, ezért az INA tulajdonában lévő Crobenz termékforgalmazó leányvállalat kilenc hónapon belüli értékesítését kötötte ki feltételként. A Mol az INA részvényeinek 47 százalékát tartja tulajdonában, viszont egy másik, kisebb horvát üzemanyag-kiskereskedő cég, a Tifon megszerzésével horvátországi piaci részesedése mintegy 60 százalékra nőtt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.