<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A francia PSA Peugeot Citroen autógyártó csoport Ázsiától, főleg a kínai piactól várja a föllendülést.

Az európai személyautó-piac bizonyára 9 százalékkal szűkül még az idén is egész évben, miután az első félévben valamicskét nőtt éves összehasonlításban, ellenben a kínai piac ismét több mint 10 százalékkal bővülhet a vállalatcsoport szerdán kiadott előrejelzése szerint.

A világ autókereslete az első félévben 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, mert a kínai piac 27 százalékkal bővült, szintén a PSA Peugeot Citroen összesítése szerint.

A PSA Peugoet Citroen 1,856 millió járművet adott el az első félévben - ez rekord a csoport történetében -, 16,9 százalékkal többet, mint a tavalyi első félévben. A roncsprémium-programok kifutásával az európai helyzet vegyes volt: Franciaországban 6 százalékkal több, Nagy-Britanniában 19 százalékkal több, ellenben Németországban 27 százalékkal kevesebb, a közép- és a kelet-európai országokban 13 százalékkal kevesebb Peugeot és Citroen talált vevőre. Ám Kínában 49 százalékkal növelték az értékesítést a tavalyi első félévhez képest.

A csoport 14,6 százalékra növelte részesedését az európai piacon a tavalyi első félévi 13,6 százalékról, ugyanakkor a teljes értékesítésben 36 százalékra nőtt az Európán kívüli piacok aránya az egy évvel korábbi 34 százalékról.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.