2010. július 7. 08:24

A francia PSA Peugeot Citroen autógyártó csoport Ázsiától, főleg a kínai piactól várja a föllendülést.

Az európai személyautó-piac bizonyára 9 százalékkal szűkül még az idén is egész évben, miután az első félévben valamicskét nőtt éves összehasonlításban, ellenben a kínai piac ismét több mint 10 százalékkal bővülhet a vállalatcsoport szerdán kiadott előrejelzése szerint.

A világ autókereslete az első félévben 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, mert a kínai piac 27 százalékkal bővült, szintén a PSA Peugeot Citroen összesítése szerint.

A PSA Peugoet Citroen 1,856 millió járművet adott el az első félévben - ez rekord a csoport történetében -, 16,9 százalékkal többet, mint a tavalyi első félévben. A roncsprémium-programok kifutásával az európai helyzet vegyes volt: Franciaországban 6 százalékkal több, Nagy-Britanniában 19 százalékkal több, ellenben Németországban 27 százalékkal kevesebb, a közép- és a kelet-európai országokban 13 százalékkal kevesebb Peugeot és Citroen talált vevőre. Ám Kínában 49 százalékkal növelték az értékesítést a tavalyi első félévhez képest.

A csoport 14,6 százalékra növelte részesedését az európai piacon a tavalyi első félévi 13,6 százalékról, ugyanakkor a teljes értékesítésben 36 százalékra nőtt az Európán kívüli piacok aránya az egy évvel korábbi 34 százalékról.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.