2010. július 7. 08:24

A francia PSA Peugeot Citroen autógyártó csoport Ázsiától, főleg a kínai piactól várja a föllendülést.

Az európai személyautó-piac bizonyára 9 százalékkal szűkül még az idén is egész évben, miután az első félévben valamicskét nőtt éves összehasonlításban, ellenben a kínai piac ismét több mint 10 százalékkal bővülhet a vállalatcsoport szerdán kiadott előrejelzése szerint.

A világ autókereslete az első félévben 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, mert a kínai piac 27 százalékkal bővült, szintén a PSA Peugeot Citroen összesítése szerint.

A PSA Peugoet Citroen 1,856 millió járművet adott el az első félévben - ez rekord a csoport történetében -, 16,9 százalékkal többet, mint a tavalyi első félévben. A roncsprémium-programok kifutásával az európai helyzet vegyes volt: Franciaországban 6 százalékkal több, Nagy-Britanniában 19 százalékkal több, ellenben Németországban 27 százalékkal kevesebb, a közép- és a kelet-európai országokban 13 százalékkal kevesebb Peugeot és Citroen talált vevőre. Ám Kínában 49 százalékkal növelték az értékesítést a tavalyi első félévhez képest.

A csoport 14,6 százalékra növelte részesedését az európai piacon a tavalyi első félévi 13,6 százalékról, ugyanakkor a teljes értékesítésben 36 százalékra nőtt az Európán kívüli piacok aránya az egy évvel korábbi 34 százalékról.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.