2010. július 7. 08:24

A francia PSA Peugeot Citroen autógyártó csoport Ázsiától, főleg a kínai piactól várja a föllendülést.

Az európai személyautó-piac bizonyára 9 százalékkal szűkül még az idén is egész évben, miután az első félévben valamicskét nőtt éves összehasonlításban, ellenben a kínai piac ismét több mint 10 százalékkal bővülhet a vállalatcsoport szerdán kiadott előrejelzése szerint.

A világ autókereslete az első félévben 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, mert a kínai piac 27 százalékkal bővült, szintén a PSA Peugeot Citroen összesítése szerint.

A PSA Peugoet Citroen 1,856 millió járművet adott el az első félévben - ez rekord a csoport történetében -, 16,9 százalékkal többet, mint a tavalyi első félévben. A roncsprémium-programok kifutásával az európai helyzet vegyes volt: Franciaországban 6 százalékkal több, Nagy-Britanniában 19 százalékkal több, ellenben Németországban 27 százalékkal kevesebb, a közép- és a kelet-európai országokban 13 százalékkal kevesebb Peugeot és Citroen talált vevőre. Ám Kínában 49 százalékkal növelték az értékesítést a tavalyi első félévhez képest.

A csoport 14,6 százalékra növelte részesedését az európai piacon a tavalyi első félévi 13,6 százalékról, ugyanakkor a teljes értékesítésben 36 százalékra nőtt az Európán kívüli piacok aránya az egy évvel korábbi 34 százalékról.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.