2017. február 22. 15:19

A francia PSA autógyártó konszern egyik főrészvényese, a Peugeot család támogatja az Opel felvásárlását.

A PSA belső vállalati köreiből származó értesülések szerint a Peugeot család "nagyon meg van elégedve" a konszern vezérigazgatója, Carlos Tavares tevékenységével. A felvásárlási tervet a Peugeot család mindkét befektetési holdingjának igazgatótanácsa megvitatta és elfogadta. A család két holdingja, az FFP és az EPF együttesen 12,8 százalékos, a francia kormányéval megegyező nagyságú részesedéssel rendelkezik a PSA Peugeot-Citroën konszernben.

Ezt kínálja most az Opel

Az Opel-akvizícióhoz beleegyezését kell még adnia a PSA konszernben a Peugeot családdal és a francia kormánnyal megegyező nagyságú részesedéssel rendelkező kínai Dongfeng Motors vállalatnak is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.