2012. április 2. 14:52

A Royal Philips Electronics hétfőn bejelentette, hogy a TPV Technology Limited-del TV-gyártó vegyes vállalatot hozott létre.

A TP Vision elnevezésű új cégben 70 százalékban a TPV, 30 százalékban a Philips lesz a tulajdonos. A TP Vision Philips márkájú TV-készülékeket fog fejleszteni, gyártani és forgalmazni.

A megállapodás létrejöttét a szükséges fúziós engedélyek, továbbá a kormányzat és TPV részvényeseinek jóváhagyása előzte meg. A TP Vision központja Amszterdamban található, vezetője Maartern de Vries lesz.

"A TP Vision a globális TV piac olyan erős szereplője lesz, amely biztosítja a Philips TV márka állandósságát a piacokon" - hangsúlyozta Frans van Houten, a Philips ügyvezető igazgatója. "Az új vállalat kihasználja mind a Philips márka erősségét, innovációs erejét és ipari kapcsolatait, mind pedig a TPV további kapacitásait és gyártási erősségeit. A TV partnerség a TPV-vel lehetővé teszi, hogy a Philips az egyre erősödő piacvezető pozícióira fókuszáljon az egészségügyi, Consumer Lifestyle és világítási szektorban."

A közlemény szerint a TP Vision a Philips' Television design-jáért, gyártásáért, disztribúciójáért, marketingjéért lesz felelős világszerte - Kína, India, Egyesült Államok, Kanada, Mexikó és Dél-Amerika bizonyos országai kivételével. A tranzakció részeként a Philips Television innovációs- és gyártóüzemeket, kereskedelmi szervezeteket, központokat és 3300-at megközelítő munkavállalói bázist helyez át a TP Vision vállalatba.

MTI