2008. január 23. 10:34

A holland Philips várhatóan még az idén csaknem teljes egészében eladja részesedését a dél-koreai LG Electronics céggel létrehozott vegyesvállalatból. Az elektronikai vállalat elnöke, Gerard Kleisterlee a döntést azzal indokolta, hogy az LCD-képernyők gyártása nem tartozik a csoport alaptevékenységéhez.

Az elektronikai cég tavaly októberben jelentette be, hogy 33 százalékról 19,9 százalékra csökkentette részét a közös cégben, az LG.Philipsben. A megmaradt üzletrész piaci értéke mintegy 3 milliárd dollár. A Philips 2-3 százalékot meg akar tartani a vegyesvállalatban.

Az LG. Philips a folyadékkristályos képernyők (LCD) második számú gyártója a világon: a 2006. évi, 321 milliárdos veszteség után tavaly a harmadik negyedévről 524 milliárd vonos (406,4 millió euró) adózott eredményt jelentett. Az LG.Philips emelte árait, növelte szállításait és csökkentette költségeit.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.