2008. január 23. 10:34

A holland Philips várhatóan még az idén csaknem teljes egészében eladja részesedését a dél-koreai LG Electronics céggel létrehozott vegyesvállalatból. Az elektronikai vállalat elnöke, Gerard Kleisterlee a döntést azzal indokolta, hogy az LCD-képernyők gyártása nem tartozik a csoport alaptevékenységéhez.

Az elektronikai cég tavaly októberben jelentette be, hogy 33 százalékról 19,9 százalékra csökkentette részét a közös cégben, az LG.Philipsben. A megmaradt üzletrész piaci értéke mintegy 3 milliárd dollár. A Philips 2-3 százalékot meg akar tartani a vegyesvállalatban.

Az LG. Philips a folyadékkristályos képernyők (LCD) második számú gyártója a világon: a 2006. évi, 321 milliárdos veszteség után tavaly a harmadik negyedévről 524 milliárd vonos (406,4 millió euró) adózott eredményt jelentett. Az LG.Philips emelte árait, növelte szállításait és csökkentette költségeit.

MTI/Menedzsment Fórum 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!