TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Rába Jármű Kft. S91 típusú midibuszok norvégiai szállítására nyert megbízást a napokban - közölte a győri társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaságnál közölte, hogy a megrendelés egyelőre egy "induló darabszámra" szól, ami nem nagy volumenű, és a későbbiekben dől el, hogy hová fejlődik ez a kapcsolat. A megrendelés értékét nem közölték. Hozzátették, hogy a norvégiai megrendelőnek korábban már szállított a Rába a midibusz korábbi szériájából, és ígéretesnek tartják, hogy a korábbi partnercég most újra felvette a kapcsolatot.

A Rába az új S91 típust a BKV korábbi, eredménytelennek minősített tenderére fejlesztette ki. A midibusz az elmúlt hetekben problémamentesen zárta újabb, 6 hetes tesztperiódusát a BKV-nál, a várbusz útvonalán - tartalmazza a közlemény.

Az S91 típusú midibuszt a Rába a Molitus Kft.-vel és a Webasto Hungária Kft.-vel közösen fejlesztette ki. A busz ergonómiai, biztonsági és kényelmi szempontból is maximálisan megfelel az európai tömegközlekedés követelményeinek, valamint eleget tesz a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. A jármű 115 kilowattos motorja Euro5-ös minősítésű, bio-hajtóanyaggal is üzemeltethető.

A midibusz első generációját a kontinens több nagyvárosában is megelégedéssel használják, többek közt Lettországban, Norvégiában, Görögországban, Csehországban és Izlandon. A Rába önjáró midibusz alváza így már több mint 70 millió kilométeres futásteljesítményt tudhat maga mögött az európai piacon.

A Rába csoport portfólióját három önálló, de egymáshoz kapcsolódó járműipari üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A cég árbevételének mintegy 60 százaléka exportból származik, elsősorban a vállalat három stratégiai piacáról, az Európai Unióból, az Egyesült Államokból és a FÁK régióból.

A Rába Nyrt. legutóbbi tőzsdei jelentése szerint 2011 első félévében a csoport konszolidált értékesítési árbevétele az előző év hasonló időszakához viszonyítva 2,5 százalékkal 18,16 milliárd forintra nőtt, az adózott nyereség pedig 250 millió forint volt, szemben az előző év első felében elszámolt 967 millió forint veszteséggel. A 2010-es évet a társaság 389 millió forint veszteséggel zárta, bevétele 5,5 százalékkal 35,8 milliárd forintra nőtt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.