2014. június 12. 11:40

A német Siemens és a japán Mitsubishi várhatóan mintegy 7,25 milliárd eurós ajánlatot fog tenni a francia Alstom gáz- és gőzturbina üzletágára a Nikkei japán üzleti napilap értesülése szerint.

A két cég szerdán jelentette be, hogy várhatóan összefog annak érdekében, hogy versenybe szálljon az amerikai General Electric (GE) korábbi, 12,35 milliárd eurós ajánlatával. A Nikkei által közölt Siemens-Mitsubishi ajánlatban szereplő vételár jelentősen alatta marad a GE által kínált összegnek, de az előbbi nem tartalmazza a turbinaüzletág elosztó és szállítási részlegét. A Siemenst a gázturbina, a Mitsubishit pedig a gőzturbina üzletág érdekli.

A Mitsubishi egy másik japán céggel, a Hitachival együtt venne részt az Alstom-üzletben, egy közös vállalkozás felállításával, amelyben a Mitsubishinek 65, a Hitachinak 35 százalékos részesedése lenne.

Az Alstomért folyó küzdelmet a francia kormány is kiemelten kezeli. Az Alstom a GE ajánlatát preferálta volna, a francia kormánynak azonban fenntartásai voltak és további ajánlattevőket keresett. Az Alstom június 23-án hozza meg a döntését.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.