<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Siemens AG azt tervezi, hogy kiszáll a Fujitsu Ltd.-vel közös számítógépgyártó vállalatból, mely a Fujitsu Siemens Computers Holding értékesítésével vagy felbomlásával járhat, számol be a The Wall Street Journal.

A Siemens tájékoztatta japán partnerét, amelynek elővásárlási joga van a német óriáscég ötven százalékos részesedésére. Az egyelőre nem világos, hogy a Fujitsu megvásárolná-e a közel 4,65 milliárd dollár értékű cég másik felét is, írja az üzleti lap meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Egyelőre nincs döntés a közös vállalat – melynek szerződését 2009-ben újították volna meg - jövőjét illetően – közölte a tokiói központú Fujitsu szóviője, Masahiro Yamane. A Siemens szingapúri szóvivője nem kívánt reagálni a sajtóértesülésre.

A lap szerint a Simens vezérigazgatójának, Peter Loeschernek csalódást okoztak a Dell Inc.-vel és a Hewlett-Packard Co.-val folytatott küzdelemben a vegyes vállalat értékesési eredményei. Amennyiben a Fujitsu eláll az elővásárlási jogától, számos globális számítógépgyártó cég pályázhat a Siemens részesedésére, írja az üzleti lapra hivatkozva a Bloomberg.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.