<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Húsz, a vásárlók meggyőzésében fontos szerepet játszó márkaboltot zár be az USA-ban a Sony, igaz, a legnagyobb New York-i üzlet megmarad. 5000 embert is elküldenek a vállalattól a közeljövőben.

A Sony Corp. a hónap elején bejelentett átfogó szerkezetátalakítási programja keretében bezárja amerikai bemutató üzleteinek mintegy kétharmadát. A néhány hete bejelentett 5 ezer fős létszámcsökkentésből ezer fő jut a Sony Electronics részlegre, főként az Egyesült Államokban és Mexikóban számolt be az MTI. Az elbocsátásokat a folyó pénzügyi évben, 2015 márciusa előtt hajtják végre.  Sony Electronics elnöke, Mike Fasulo az intézkedéseket keménynek, de a jövőbeni növekedés érdekében elkerülhetetlennek nevezte. A Sony 20 márkaüzletet zár be az Egyesült Államokban és 11-et tart meg, közöttük a New Yorkban működő legnagyobbat.

Nagy kérdés, hogy sikerül-e felrázni az egykor szebb napok megélt szorakoztató-elektronikai óriást. A vállalat ugyanis az elmúlt években rendre veszteséges volt, és a korábban óriási nyereséget hozó otthoni szórakoztató eszközök terén, melyek a Sonyt naggyá tették kezd végérvényesen lemaradni a japán cég. Az erős piaci versenyben nem igazán találják a megfelelő stratégiát. A vállalat ugyanis soha nem akart alacsony árkategóriás termékekben utazni, a magasabb szinten viszont a dél-koreai rivális, a Samsung (tévék) és az amerikai Apple (zenelejátszók) termékei jelentenek leküzdhetelen akadályt.

Jellemző, hogy az elmúlt időszakban kizárólag a pénzügyi szolgáltató részleg tudott folyamatosan nyereséget termelni, illetve a filmes Sony Pictures és a Playstation gyártó játék üzletág tudott eredményes időszakokat felmutatni. A már említett szorakoztató termékek, mellett viszont a mobil és a fotós üzletág viszont többnyire mínuszokat hozott. A tavalyi év utolsó negyedévében egyébként a Playstation 4 jóvoltából nyereséggel zárt a vállalat, ám éves szinten a márciusban záródó 12 hónapot tekintve akár 1 milliárd dollár is lehet a Sony vesztesége, miközben korábban már úgy számoltak a vállalatnál, hogy nyereségesek lehetnek. Erre válaszolva döntött újabb költségcsökkentő lépésekről a társaság vezetése. Ennek keretében eladja a számítógép-gyártó üzletágát a Sony, a televíziógyártást egy külön cégbe választja le és újabb 5000 fős elbocsátásra készülnek. 

mfor.hu