<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Sony és az Ericsson megállapodott abban, hogy az előbbi kivásárolja a svéd cég teljes, 50 százalékos részesedését 10 éves közös telefoncégükből. A japán cég célja, hogy integrálja a mobileszközökbe a játékait.

Az Ericsson 1,05 millió eurót kap a részesedéséért, közölte a cég csütörtökön. A bejelentésre a cég papírja 5 százalékot emelkedtek a stockholmi tőzsdén, valamint a Sony is emelkedett 5,4 százalékot Tokióban.

A vásárlás okai a Sony részéről, hogy a cég új bevételi forrásokat találjon, miután elvesztette a japán legnagyobb exportőre címét, valamint azért, mert a cég televizió szekció veszteséges volt az elmúlt években. Az Ericsson pedig nagyobb erővel koncentrálhat a vezeték nélküli rendszereire és szolgáltatásaira.

Többet nyújtunk, mint egy hagyományos kereskedési rendszer  

A Sony a vásárlás után valószinűleg leváltja a hordozható játékkonzolát, a PSP-t (Playstation Portable), és okostelefonokba, valamint táblagépekbe integrálhatja a játékokat.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.