<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Egymilliárd dollárosnál is nagyobb éves veszteséget könyvelhet el tavalyról a japán Sony elektronikai gyártó - közli a Reuters meg nem nevezett, az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva. A cég az elmúlt tizennégy évben nyereséges volt.

A világgazdasági lassulás az elektronikai cikkek iránti keresletet is megnyirbálta, ami a raktárkészletek felhalmozódásához és az árak zuhanásához vezetett. Ezt a Sony tevékenységének minden szegletében megérzi.

Ha valóban a fent említetthez hasonló mértékű veszteséget szenved el a társaság, az a vezetést egy a korábban bejelentettnél kiterjedtebb költségcsökkentési program kidolgozására kényszerítheti. Decemberben a vállalat a beruházások csökkentését, egyes piaci szegmensek elhagyását és nem utolsó sorban 16 ezer munkahely megszüntetését jelentette be.

A cég részvényeinek értéke kilenc százalékkal esett, ezzel kétmilliárd dollárra, 22 milliárdra csökkent piaci értéke.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.