2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks 600 fővel kívánja csökkenteni amerikai központjában a munkatársak számát. A lépés a cég takarékossági programjának része, a Starbucks legutóbbi negyedéve ugyanis a vártnál rosszabb lett.

A Seattleben székelő társaság bejelentése szerint megszorítások jönnek, igaz a teljes dolgozói létszámhoz képest a most megszüntetésre kerülő pozíciók száma viszonylag csekély. A cég ugyanis 600 álláshelyet szüntet meg a központjában, ami 220 ember elbocsátásával jár, továbbá nem fognak betölteni már most is üres 380 pozíciót. A Starbucks jelenleg 170 ezer embert alkalmaz világszerte.

A vállalat a lépést azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban az eredményei elmaradtak a tervezettől. A cég a problémákat a gyengülő amerikai gazdaság és a jelentősen emelkedő tejárak számlájára írta.

Mint a cég vezetője a dolgozóknak szóló üzenetben közölte, a társaságnak lépnie kell a gazdasági kihívásokra. A változtatások a cég szerint nem érinti az ügyfelek kiszolgálásának színvonalát, sőt igyekeznek még inkább megfelelni a vásárlói igényeknek.

A most bejelentett lépés nem előzmény nélküli a Starbucksnál, a vállalat ugyanis a közelmúltban döntött úgy, hogy az előzetesen tervezettnél kevesebb új üzletet nyit idén. A jelenlegi elképzelések szerint a cég 1175 kávézóval fogja bővíteni hálózatát, ez 425 egységgel kevesebb a korábban jelzettnél.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!