2008. december 5. 12:34

Az osztrák Strabag konszern nyerte el - szlovák leánycége, a ZIPP Bratislava spol. s. r. o. révén - a pozsonyi repülőtér utastermináljának bővítési és rekonstrukciós pályázatát. A teljes beruházási összeg 86 millió euró.

Az átépítés során a repülőtér utaskapacitása mintegy 40 százalékkal nő. A munka a jövő év első negyedében kezdődik, és 2012. februárig tart, közölték pénteken a Strabagnál.

A szlovák kormány 2006. augusztusban úgy döntött, nem értékesíti a pozsonyi repülőteret, mert nem akarnak megválni a stratégiai fontosságú vállalatoktól. A Robert Fico vezette új szlovák kormány akkor arra hivatkozott az eladás visszavonásakor, hogy a TwoOne konzorcium (amelynek a bécsi repülőteret üzemeltető Flughafen Wien a vezetője) nem szerezte meg a trösztellenes hatóság engedélyét a kijelölt határidő előtt.

Fico akkor felkérte a vagyonügynökséget és a közlekedési minisztert, tekintse semmisnek az eladásról szóló szerződést, és tegye meg a lépéseket annak visszavonására.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.