2010. április 22. 14:11

Kiemelt ajánlattevőként az osztrák Strabag építheti tovább a horvátországi Zadar (Zára) új kikötőjét. A 93 millió eurós beruházás nemzetközi versenypályázatán az osztrák cég a 30 hónapig tartó második építési szakasz megvalósítási jogát is elnyerte.

A megbízás egy nemzetközi terminál, egy part menti hajózási terminál és kompterminál, illetve egy halászkikötő kialakítására, valamint két kilométernyi kikötő út és a kiszolgáló kikötői infrastruktúra kiépítésére szól. Az első építési szakasz - amelyet szintén a Strabag végzett - nemsokára lezárul, a teljes építési projekt 2013-ig tart. A teljes építési költség 236 millió euró, amelynek nagy részét a német KfW bankcsoport és az Európai Beruházási Bank finanszírozza.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.