<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az AAA Auto Group N. V. magyarországi telephelyein 2008 első félévében a járműértékesítések 66 százalékában férfiak, míg 34 százalékában nők voltak a vásárlók. Mindemellett a női vásárlók száma évről évre emelkedik, hiszen 2007-ben a nők aránya még csak 31 százalék volt az AAA Autónál. A vállalat statisztikái szerint a férfiak által kedvelt használtautók listáját az Opel Astra, míg a nőkét az új Suzuki Swift vezeti.

Az AAA Auto magyarországi értékesítési adatai szerint a férfiak által leginkább vásárolt használtautók listája a következőképpen fest: Opel Astra, Suzuki Swift, Suzuki Ignis, Ford Focus és Suzuki Wagon R+, áll a társaság közleményében.

A női vásárlók top 5-ös listáján szinte ugyanezen típusok szerepelnek: a nők leginkább a Suzuki Swiftet, másodikként az Opel Astrát, harmadikként az Ignist, negyedikként a Peugeot 307-est és végül az Opel Corsat vásárolják a legszívesebben, ha használt járművet akarnak venni. Az autóvásárlási szokásoknak megfelelően természetesen az AAA Autónál is több férfi vásárol, mint a nő: a vásárlók 66 százaléka férfi és csak 34 százaléka nő.

A top 5-ös lista azonos típusait mind a nők, mind pedig a férfiak szívesen vásárolják, ám az eladási adatok arra is rámutatnak, hogy vannak tipikus női használtautók, amelyekből nyilvánvalóan a nők vásárolnak többet. Tipikus nőies használtautók az Opel Corsa, a Daewoo Matiz, a Toyota Yaris és a Citroёn C3.

„Nemrégiben olvastam arról egy cikket, hogy nincsenek tipikus női autók, de mi autókereskedők nem így tapasztaljuk. Igenis vannak olyan autók, amelyek alakjukban és felszereltségükben inkább a nők igényeihez illeszkednek jobban” - mondta Markó Zoltán, a vállalat magyarországi ügyvezetője.

A nők esetében az autóválasztásnál fő szempontként az esztétikum mellett megjelenik a praktikum, vagyis hogy egy autó legyen biztonságos, ne fogyasszon sokat, ugyanakkor egy család is remekül elférjen bele, és nem utolsósorban legyen könnyen parkírozható. A fent említett típusok minden szempontból megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.

Az értékesítési eredmények nyomán az is egyértelműen megállapítható, hogy a férfias és nőies igényeket egyaránt kiszolgáló használtautó a Peugeot 206-os, mely típust ugyanannyi női és férfi ügyfél választotta 2008 első felében az AAA Autónál. „Habár nem ez a legkedveltebb használtautó típus, de egyértelműen mindkét nem teljesen magáénak tudhatja a Peugeot e gyártmányát. Ebben a típusban összeérnek a férfias és nőies elvárások: az unisex formatervezés egy jó teljesítményű és biztonságos szerkezetet takar”- tette hozzá a szakember.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.