<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Synergon Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Synergon Integrator Kft. nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. magas biztonsági fokú adatközpontjának megvalósítására kiírt tendert - közölte a Synergon csütörtökön.

Az adatközpont 410 millió forintos beruházással épül a paksi atomerőmű területén, amely az ott elvárt, a szokásosnál magasabb szintű biztonsági előírásoknak is eleget tesz.

A tervek szerint idén május végére már el is készül a 200 négyzetméteres, magas biztonsági besorolású adatközpont, amely az egész MVM csoportot kiszolgálja majd.

A közlemény szerint a jelenlegi beruházás során az adatközpont erősáramú, gépészeti, valamint biztonságtechnikai rendszereit is kiépítik annak érdekében, hogy a 2013. május végére tervezett átadást követően a gépterem úgy váljon alkalmassá az eszközök fogadására, hogy már teljesíti a fokozott biztonsági követelményeket is.

Az atomerőművi megbízás is jól mutatja, hogy a Synergon Integrator Kft. megfelel a legmagasabb hazai és nemzetközi biztonsági és műszaki előírásoknak, amely jó alap arra, hogy magyarországi stratégiai fontosságú társaságok beruházásaiban jelen legyen - idézi a közlemény Rácz Imrét, a kft. ügyvezetőjét. Hozzáfűzte: a Synergon elkezdte saját adatparkjának megvalósítását is, amelynek révén a térség legnagyobb, és legkorszerűbb Tier 3-as biztonsági besorolású adatközpontja épülhet meg.

MTI