2p

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. nyerte meg hét pályázó közül a „távhő-ármegállapítási módszertan kialakítása” című pályázatot, amit a Magyar Energia Hivatal írt ki - olvasható a hivatal honlapján.

A 2011. március 18-án kiírt és március 29-én módosított pályázat szerint a vállalási ár nem érheti el a 8 millió forintot. A bírálat során az árat 50 százalékban vették figyelembe, a koncepcióterv minősége, azaz  az ellátandó feladatok elvégzésének modellje jelenti a másik 50 százalékot. A hivatal az eredmény ismertetésében az árat nem közölte.

A tender kiírása szerint a nyertes ajánlattevőnek kötelezettséget kell vállalnia a hivatal által átadott üzleti információk titkosságára.

A lakosságnak és a külön kezelt intézményeknek a távhő árát az április 15-én hatályba lépett jogszabály a 2011. március 31-i szinten befagyasztotta. A továbbiakban a távhő-szolgáltatási díját és az értékesített hő árát az energiapolitikáért felelős miniszter állapítja meg, azaz hatósági ára lesz csak úgy, mint a földgáz és a villamos energia esetében.

A hatósági ár előkészítése a Magyar Energia Hivatal feladata, és a hivatalnak első ízben 2011. augusztus 31-ig kell javaslatot tennie a távhő hatósági árára.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2010 márciusában alakult. Akkor Giro-Szász András, az egyik tulajdonos sajtótájékoztatón azt mondta: a kutatóintézet feladatának tekinti vállalati, ágazati és nemzetgazdasági szintű közgazdasági elemzések, és gazdaságpolitikai értékelések készítését. Heim Péter, aki szintén tulajdonos a társaságban tavaly márciusban úgy vélte, hogy a Magyarországon működő kutatóintézetek nem ötvözik kellőképpen a piaci és elméleti tudást, erre ad választ a Századvég Gazdaságkutató.

A múlt hónapban Századvég Gazdaságkutató Zrt.  hirdetmény nélküli tárgyalásos egyszerű közbeszerzési eljárás eredményeként kapott megrendelést  hat, egyenként legalább 30 oldalas gazdaságpolitikai elemzésre, nettó 24,3 millió forintért a Fidesz parlamenti frakciójától. A megrendelő tájékoztatást igényelt Magyarország makrogazdasági helyzetéről, a nemzeti fejlesztési stratégia megvalósításának lehetséges irányairól és változásairól. A tanulmányokban a kormányzati gazdaságpolitika részletes elemzését várt el a frakció, olyat amely kitér a költségvetés döntések következményeire, illetve az adópolitikára is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!