2011. április 28. 10:19

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. nyerte meg hét pályázó közül a „távhő-ármegállapítási módszertan kialakítása” című pályázatot, amit a Magyar Energia Hivatal írt ki - olvasható a hivatal honlapján.

A 2011. március 18-án kiírt és március 29-én módosított pályázat szerint a vállalási ár nem érheti el a 8 millió forintot. A bírálat során az árat 50 százalékban vették figyelembe, a koncepcióterv minősége, azaz  az ellátandó feladatok elvégzésének modellje jelenti a másik 50 százalékot. A hivatal az eredmény ismertetésében az árat nem közölte.

A tender kiírása szerint a nyertes ajánlattevőnek kötelezettséget kell vállalnia a hivatal által átadott üzleti információk titkosságára.

A lakosságnak és a külön kezelt intézményeknek a távhő árát az április 15-én hatályba lépett jogszabály a 2011. március 31-i szinten befagyasztotta. A továbbiakban a távhő-szolgáltatási díját és az értékesített hő árát az energiapolitikáért felelős miniszter állapítja meg, azaz hatósági ára lesz csak úgy, mint a földgáz és a villamos energia esetében.

A hatósági ár előkészítése a Magyar Energia Hivatal feladata, és a hivatalnak első ízben 2011. augusztus 31-ig kell javaslatot tennie a távhő hatósági árára.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2010 márciusában alakult. Akkor Giro-Szász András, az egyik tulajdonos sajtótájékoztatón azt mondta: a kutatóintézet feladatának tekinti vállalati, ágazati és nemzetgazdasági szintű közgazdasági elemzések, és gazdaságpolitikai értékelések készítését. Heim Péter, aki szintén tulajdonos a társaságban tavaly márciusban úgy vélte, hogy a Magyarországon működő kutatóintézetek nem ötvözik kellőképpen a piaci és elméleti tudást, erre ad választ a Századvég Gazdaságkutató.

A múlt hónapban Századvég Gazdaságkutató Zrt.  hirdetmény nélküli tárgyalásos egyszerű közbeszerzési eljárás eredményeként kapott megrendelést  hat, egyenként legalább 30 oldalas gazdaságpolitikai elemzésre, nettó 24,3 millió forintért a Fidesz parlamenti frakciójától. A megrendelő tájékoztatást igényelt Magyarország makrogazdasági helyzetéről, a nemzeti fejlesztési stratégia megvalósításának lehetséges irányairól és változásairól. A tanulmányokban a kormányzati gazdaságpolitika részletes elemzését várt el a frakció, olyat amely kitér a költségvetés döntések következményeire, illetve az adópolitikára is.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.