2p

Hivatalosan is elismerték a TV2 vezetői, hogy létezett az opciós szerződés.

Az opciós szerződés, amely a Double 6 Dominoes Kft. és CCA Vízió Kft. üzletrészei vonatkozásában jött létre, a kölcsön biztosítékául szolgált - olvasható a TV2 oldalán megjelent közleményben.

A kölcsön fennmaradó részét a felek szóbeli megállapodása szerint a TV2 jelenlegi tulajdonosainak egyelőre nem kellett visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó nem követelte a kölcsön fennmaradó összegének visszafizetését.

"Így minden szempontból teljesen váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül hivatkozott opciós jogának érvényesítésére. Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartjuk, hogy erről a Magyar Broadcasting Co. Kft-vel október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírását követően értesítették a TV2 tulajdonos-menedzsmentjét.Nem tartjuk jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

Ugyanakkor megerősítjük, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én kötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, valamint a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket. Jelenleg a ProSiebenSat.1 közreműködésével dolgozunk a tranzakció lezárásán." - írják.

Nemrég még abszurd fantazmagória volt az opciós szerződés léte

Múlt héten még abszurdnak nevezték a TV2 eladói, Simon Zsolt és Yvonne Dederick, hogy Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cége, a Megapolis lenne a televízió új tulajdonosa. Azt mondták, ezeknek a híreszteléseknek nincs semmi valóságalapja és jogilag is nonszensz. "Komoly vállalat vagyunk, komoly ügyvédi irodák dolgoztak az ügyleten hónapok óta, nem értjük, hogy miért vesz bárki is komolyan egy efféle fantazmagóriát"- nyilatkozták.

Arra is rákérdeztek, hogy a Megapolisnak volt-e elővásárlási joga. "Azért arra emlékeznénk, ha ilyesmit aláírtunk volna" - válaszolták az egyértelmű igen vagy nem helyett. Azt mondták, hogy a korábbi tulajdonosok, a németek (P7S1) is jóváhagyták a megállapodást, hiszen "nélkülük nem is köttethetett volna semmilyen üzlet."

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!