2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Dare Csoport az irányítása alatt lévő Taverna csoporton keresztül októberben felvásárolta a Radisson SAS által üzemeltetett bükfürdői szállodát és golfclubot - közölte a Taverna Holding Zrt. az MTI-vel.

A Taverna közleménye szerint az üzletrészek megvásárlásával a csoport irányítása alá került a négy társaságból álló komplexum, és ezzel együtt a 12 milliárd forint értékű ingatlanportfolió. A vásárlás értékét üzleti titokra hivatkozva nem közölték.

Az ingatlanok között található a 208 szobás luxus szolgáltatást nyújtó öt csillagos bükfürdői Hotel Radisson SAS Birdland Resorts and Spa, továbbá a szállodához kapcsolódó, európai szintű 18 lyukas golfpályával rendelkező Birdland Golf and Country Club, valamint a 170 luxus apartmant tartalmazó Birdland Villapark.

A Taverna és a Dare Csoport az akvizíció után mintegy 50 milliárd forint értékű saját tulajdonú ingatlanvagyont kezel. A portfolióhoz többek között olyan ingatlanok tartoznak, mint például a Váci utcában elhelyezkedő Hotel Taverna, az Ibis Budapest Heroes Square, a Rózsadombon elhelyezkedő Ady Center Irodaház, a Pollack Mihály téri mélygarázs, a Mátyáspince étterem és Szálloda, illetve a Pilvax Hotel és étterem.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!