2011. május 2. 14:49

A Magyarországon is érdekelt Teva Pharmaceutical Industries közel hét milliárd dollárért megvásárolja az amerikai Cephalon céget - közölt hétfőn az izraeli cég. Az ügylet révén a világ legnagyobb generikus gyártójának tartott Teva palettája kiegészül egy sor biotechnológiai készítménnyel.

A Teva és a Cephalon részvényesei egyaránt rábólintottak az ügyletre, amelynek lezárása a harmadik negyedében várható.

A két vállalat együttes évi forgalma hét milliárd dollárra tehető, s legalább 30 potenciális készítményük van a fejlesztés végső stádiumában.

A Teva az utóbbi években folyamatos felvásárlásokkal bővítette portfolióját: tavaly vette meg a német Ratiopharm generikus gyógyszergyártót, 2008-ban pedig az amerikai Barr Pharmaceuticals vállalatot vásárolta meg.

A Teva 13,9 milliárd dolláros éves forgalmával a világ legnagyobb generikus gyógyszereket gyártó vállalata és egyúttal a 15 legnagyobb általános gyógyszergyártó közé is tartozik. Tervei szerint globális forgalmát 2015-ig 31,2 milliárd dollárra növeli, Európában pedig 9,2 milliárd dollárra háromszorozza meg.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.