<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Toyota 437 ezer Prius és más hibrid modellt hív vissza fékpedál problémák javítására.

A Toyota kedden értesítette hivatalosan a japán közlekedési minisztériumot a 2010-es Prius modell visszahívásáról. A visszahívás kiterjed a Lexus HS250h modellre, amit Japánban és az Egyesült Államokban forgalmaznak, valamint a kizárólag Japánban forgalmazott Sai modellre is.

A Toyota az Egyesült Államokban 133 ezer Prius modellt, 14.500 Lexus HS250h modellt hív vissza. Európában mintegy 53 ezer Prius modellt érint a visszahívás.

A Toyota a kocsikban frissíti az ABS fékrendszert szabályozó szoftvert, mivel a fékpedálok folyamatos fékezés után lassan térnek vissza nyugalmi állapotba. A probléma csak a harmadik generációs Prius modelleket érinti.

A kedden bejelentett visszahívással együtt globálisan már 8,5 millióra tehető azoknak a Toyotáknak a száma, amelyeket a vállalat javításra visszarendelt vagy amiatt, hogy a gázpedál beakadhat a padlószőnyegbe, vagy azért, mert a gázpedál nem megy vissza eredeti állapotába, vagy - mint legutóbb a Prius modelleknél - a fékpedállal van probléma.

A nagyon összetett, erősen komputerizált japán hibrid meghajtású autóval már nem először van gond. A japán piacra 1997-ben bevezetett modellnél 2005-ben is volt már egy komolyabb visszahívás, akkor is a szoftvert kellett frissíteni mintegy 75 ezer autóban, mert leállt a motor. De volt már probléma a fényszórókkal is.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.