<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Spanyolország garanciát kapott a német Volkswagen-csoport vezérigazgatójától a tervezett, összesen 4,2 milliárd euró értékű beruházás megvalósítására - jelentette be a spanyol iparügyi miniszter a COPE rádió reggeli műsorában pénteken.

José Manuel Soria elmondta: csütörtökön Németországban találkozott Matthias Müllerrel, aki megbeszélésükön biztosította arról, hogy fenntartják a beruházási programokat a cég spanyol leányvállalatának, a Seatnak két gyárában. A navarrai üzemben 1 milliárd euró, a katalóniai üzemben 3,2 milliárd euró értékű beruházásokat idén májusban jelentették be, és megvalósításukat 2019-ig tervezik.

Ez most a VW kínálata. Kattintásra galéria nyílik!

A VW-konszern vezetője kedden jelentette be, hogy a dízelbotrány miatt felülvizsgálják az összes tervezett beruházást, és tovább szigorítják a már korábban elindított költségcsökkentési programot. Müller a németországi Wolfsburgban lévő központi gyártóbázison tartott üzemi gyűlésen hangsúlyozta, hogy már körvonalazódik a dízelbotrányt kiváltó problémák "technikai megoldása", de a pénzügyi következmények beláthatatlanok, ezért a társaság vezetésének lépnie kellett. A nem létfontosságú beruházásokat mind törlik vagy elhalasztják, és a botrány miatt kialakult új helyzethez igazítják az előző vezérigazgató, Martin Winterkorn idején elindított hatékonyságnövelő, költségcsökkentő programot.

A Seat két spanyol gyárában az elmúlt napokban feszültség és bizonytalanság uralkodott a dolgozók körében. A szakszervezeti vezetők nyilatkozataikban elmondták: az emberek attól félnek, hogy ha elmaradnak a beruházások, elvesztik munkahelyüket. Az üzemekben több mint 16 ezer embert foglalkoztatnak. A teljes autóipari ágazat a spanyol hazai össztermék közel 10 százalékát adja.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.