2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Év Internetes Kereskedője Díj 2007. évi nyertese az online piacteret működtető Vatera.hu weboldal lett, míg az Év legígéretesebb internetes kereskedője címet a Netpincer.hu kapta meg.

Az idén harmadik alkalommal megrendezett versenyen 500 kereskedőre közel 8500 szavazat érkezett. Az Év Internetes Kereskedője Díjat a Vatera.hu immáron második alkalommal nyerte el. A díj ünnepélyes kiosztására 2007. november 8-án a Corvinus Egyetenen került sor.

A szoros versenyben többen már nem első alkalommal kerültek be a döntőbe: ilyen a Bookline.hu, az Edigital, a Surányihifi, a Netpincér, Vatera, akik tavaly is az élmezőnyben végeztek. A tíz döntősből több olyan online piactér, amelyeknek nincsenek saját termékeik, hanem ún. közvetítői munkát végeznek: ilyen az éttermi szolgáltatásokat egy helyen felvonultató Netpincér, a jellemzően műszaki cikkek kínálatát összegyűjtő Depo, illetve a két legkedveltebb virtuális piactér, az egyik a tavalyi nyertes Vatera, másik a Teszvesz.hu.

A zsűri a döntéshez többek között értékelte a vállalkozások üzleti modelljeit, az elért üzleti eredményeket, a felhasználó-barátságot, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget, az alapkoncepció és ötlet egyediségét, a megvalósítás és a használhatóság minőségét is. Az igen szoros versenyben szinte fej-fej mellett versengtek az online piac legnagyobb képviselői, melyek közül a Vatera folyamatosan növekvő dinamikus fejlődésével tört az első helyre.

A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is, amit a Netpincer.hu nyert meg.

Az eredményeket ismertető sajtótájékoztatón Kis Gergely, a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Magyarországon 1800 legálisan bejegyzett internetes kereskedés van, idei forgalmukat 45 milliárd forintra becsülik szemben a tavalyi 30 milliárd forinttal.  A szakember szerint a forgalom 80 százalékát a 20 legnagyobb kereskedés adja. A kizárólag interneten értékesítő cégeknél átlagosan 25-30 ezer forintot költenek alkalmanként a vásárlók.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!