2008. április 16. 11:24

Német és francia bankok folytatnak előzetes tárgyalásokat egy az amerikai Visa és Mastercard hitelkártyákkal vetélkedő európai hitelkártya létrehozásáról.

Az egyik, magát megnevezni nem kívánó bank képviselője elmondta, hogy egy ilyen kártya megvalósíthatósági tanulmányát készítik el. A tisztségviselő a Financial Times-ban megjelent hírt kommentálta e szavakkal.

A bankok között található a BNP Paribas, a Société Générale, a Deutsche Bank, a Commerzbank, a DZ és a Deutsche Postbank. Az új hitelkártyát Jean Monnet-ról, az Európai Unió egyik alapító atyjáról kívánják elnevezni.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.