<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A Volánbusz szerint továbbra is szükség van annak a 320 buszvezetőnek a munkájára, akit a BKV-tól vesznek át az agglomerációs buszok üzemeltetésére - közölte a volántársaság.

A korábban a BKV által üzemeltetett agglomerációs járatokat tavasztól a Volánbusz teljesíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelése alapján, a központ korábbi közleményei szerint a Volánbusszal úgy kötötték meg a szolgáltatási szerződést, hogy abban előírták 320 buszvezető átvételét.

A Népszabadság kedden azt írta, még nem tudni, ki megy át a Volánbuszhoz. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője a lapnak azt mondta, sok a bizonytalansági tényező, nem tisztázott, hogy pontosan hány buszvezető kerül át és milyen munkaszerződéssel a Volánbuszhoz.

A Volánbusz keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, biztos és hosszú távú munkaviszonyt ajánlanak, a feltételek, az anyagi körülmények azonosak lesznek a mostani volános munkavállalókéival. Jelezték továbbá, hogy 167 új busszal szolgálják majd ki az agglomerációs járatokat. A cég szakmai háttere, tapasztalata garancia a zökkenőmentes átvételhez - írták.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.