1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az elkövetkező öt év során, 1,2 milliárd svéd korona (128 millió euró) értékű szerződés keretében a svéd Volvo Aero végezheti a svéd, cseh és magyar állam hadseregeinek Gripen vadászrepülőin a hajtóművek karbantartását - közölte a Volvo-csoport repülőipari leányvállalata hétfőn.

A szerződés, amelyet a svéd hadászati eszközök nyilvántartási hivatalával kötött a vállalat, két évre szól, azonban lejárta után további három évre meghosszabbítható, írta közleményében a Gripen hajtóműveit gyártó társaság.

A szerződés kiterjed a cseh és magyar hadsereg által használt 14-14 repülőgépre is, mivel a két ország azokat a svéd hadseregtől lízingeli - közölte az AFP hírügynökséggel Arne Johansson, a vállalat elnök-helyettese.

A Volvo Aero hangsúlyozta, az eddigi 143 ezer repülési óra során a hajtóművek egyetlen egyszer sem mutattak meghibásodást.

A Volvo-csoport, amely a Volvo Aero anyavállalata, elsősorban tehergépjárműveket, hajómotorokat és építőipari járműveket gyárt. A csoportból 1999-ben vált ki a személyautógyártó-részleg Volvo Automobile, amely 2010 augusztusa óta a kínai Geely tulajdonában van.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!