2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Volvo Autó Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tavaly 10,653 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami több mint 30 százalékos növekedés az előző évhez viszonyítva - közölte a társaság szerdán.

A közlemény szerint a hazai új autó piacon tapasztalt gyengülés ellenére tavaly 1.184 darab autót érétkesítettek a Volvo márkakereskedők, amely  33 százalékos növekedés a 2010-ben értékesített 891 darabhoz képest.

A Volvo Autó Hungária az idén 1.220 gépkocsi értékesítését tervezi. Az eladások nagy részét a tervek szerint a sportos 60-as család mellett a Genfi Autószalonon idén bemutatkozó új Volvo V40-es modell adja majd. A regisztrációs adó jelentős csökkenése miatt, az új autó eladások mellett az idei évben a használtautó piacon is növekedés várható.

A társaság az idei évre 11 milliárd forintos árbevétellel számol.

Magyarországon, 2011-ben a vállalat piaci részesedése a prémium szegmensben csaknem  24 százalékra nőtt. Ilyen erőteljes piaci jelenlét csak Svédországban, Finnországban, Észtországban és Norvégiában volt tapasztalható, így Magyarország a Volvo modellek prémium-piaci részesedése tekintetében világszinten az ötödik helyen áll - áll a közleményben.

A nemzetközi értékesítési trendekhez hasonlóan Magyarországon is az XC60, az S60 és a V60 modellek a legkelendőbbek, az eladások több mint felét ez a három modell tette ki.

Volvo Car Corporation 2011-ben 449.255 autót értékesített világszerte, 20,3 százalékkal többet a 2010-es 373.525-nél. A növekedési ütem a luxus kategóriában a legmagasabbnak számít a világon.

A legnagyobb mértékű növekedést, 54,4 százalékosat, a Volvo Kínában érte el, ahol 47.140 autót értékesített az előző évi 30.522 után. Az észak-amerikai eladások 22,5 százalékkal nőttek, Európában pedig 13,1 százalékkal.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!