2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A kínai Geely Automobile vállalat - akik korábban felvásárolták a Volvot - olyan autókat dobnának piacra az Egyesült Államokban, amiket a svédek fejlesztettek.

A kínai Geely Automobile, amely felvásárolta korábban a svéd Volvot, 2016-ban úgy próbál betörni az Egyesült Államok autópiacára, hogy a svéd mérnökök segítségével fejleszti az autóit. Tehát nem csak egy márkát, hanem megfelelő tudást is vásárolt a nyugati piacokhoz a Geely.

Az egyik csöppet BMW-s

A Geelynél úgy gondolják, hogy a biztonság fogalmával egybekötött Volvo lehet az esélyük az Egyesült Államokban. Korábban a kínai autógyár elnöke, Li Sufu aggódott, hogy a Geely ront a Volvo renoméján, azonban már úgy gondolja, hogy a közös Geely-Volvo modellek éppen az ázsiai márkát csiszolják.

Li Sufu

A Volvoból egyébként az USA-ban júliusban 5908 darabot adtak el, ami 3,3 százalékos növekedést jelent tavaly júliushoz képest. Ez a növekedés főleg az S60 és XC60-as modelleknek köszönhető.

Exportba menekülnek

Az ázsiai vállalat szerint az összes kínai gyárnak fontos az Egyesült Államok a növekedés szempontjából. Éppen ezért büszkén jelentették be a múlt héten, hogy a Geely válhat a távol-keleti ország legnagyobb exportőrévé azzal, hogy idén több mint 180 ezer járművet szállít az ország határain túlra. Már tavaly a második volt a 100 ezer külföldön értékesített autójával elmaradva az akkori első helyezettől, a Chery Automobile-től.

A külhoni piacok fokozott kutatása a kínai autópiacon tapasztalt óriási verseny miatt alakult ki. Bár a kínai kormány próbálja az igen nagy hasznot húzó európai és amerikai márkák fölényét visszaszorítani, így is jelentősen uralja a piacot.

Kínában 2015-ig 40 millióra növekszik az újautók iránti kereslet, ami messze nagyobb a korábban várt 27 milliónál. Ennek ellenére a Geely az eladásai 60 százalékát Kína határain kívül tervezi. 

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!