Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Waberer's International Zrt. logisztikai vállalat árbevételének - akár akvizíciók révén történő - megduplázását tervezi középtávon.

A Waberer's csütörtöki közleményében kiemeli, hogy alapítása óta mintegy 30 fuvarozó vállalatot olvasztott magába, kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA) évente átlagosan 15-20 százalékkal javul, és árbevétele is tartósan 10 százalék feletti növekedést mutat. Wáberer György elnök-vezérigazgató ennek a teljesítménynek a fokozására törekszik: középtávon a cég árbevételének akár akvizíciók révén történő megduplázását tervezi. A célkeresztben kis- és közepes magyarországi, illetve régiós fuvarozó vállalkozások állnak.

Az idei első tranzakció már le is zárult, és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is megérkezett. A Waberer's International Zrt. 51 százalékos részesedést szerzett egy magyar tulajdonban lévő nemzetközi fuvarozási vállalkozásban, a Transpont Hungária Kft.-ben. Ez a társaság 2011-ben 2,2 milliárd forint árbevételt ért el, amivel csaknem megduplázta egy évvel korábbi teljesítményét. A cég hetven EUR5-ös motorral meghajtott szerelvénye 2011-ben több mint 10 millió kilométert tett meg egységrakománnyal és szárazáruval rakottan Európa útjain.

A következő akvizíciós célpont egy saját szegmensében magyarországi piacvezető társaság. A túlnyomórészt élelmiszeripari termékek fuvarozására optimalizált, több száz speciális kamionszerelvényt működtető vállalat tulajdonosai magyarországi magánszemélyek. A cég árbevétele stabilan évi 10 milliárd forint nagyságrendű.

A Waberer's International Zrt. az akvizíciók mellett fokozza kereskedelmi offenzíváját az Európai Unió országaiban. Kiemelten összpontosít legfontosabb öt európai piacára: Magyarország mellett Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban jelentkező fuvarozási igények kielégítésére. Ennek a célnak rendeli alá az idén flottájának bővítését 100 korszerű szerelvénnyel, és alkalmazotti létszámának 250 tapasztalt gépkocsivezetővel való növelését, miközben folyamatosan cseréli újabbakra szerelvényeit - áll a közleményben. A növekedési stratégiában kiemelt szerepe van a szolgáltatás minőségét és az operáció hatékonyságát növelő informatikai és telematikai rendszerek frissítésének.

A Waberer's International Zrt. Kelet-Közép-Európa piacvezető logisztikai vállalata, Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó társasága. 2.500 kamionszerelvényből álló flottája évente 250 ezer komplett rakományt 330 millió kilométer futásteljesítmény mellett juttat el Európa országaiba. A társaságnak Lengyelországban, Németországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában működnek leányvállalatai. A Waberer's International értékesítési árbevétele 2011-ben 373 millió euró volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.