2012. szeptember 27. 14:46

A Waberer's International Zrt. logisztikai vállalat árbevételének - akár akvizíciók révén történő - megduplázását tervezi középtávon.

A Waberer's csütörtöki közleményében kiemeli, hogy alapítása óta mintegy 30 fuvarozó vállalatot olvasztott magába, kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA) évente átlagosan 15-20 százalékkal javul, és árbevétele is tartósan 10 százalék feletti növekedést mutat. Wáberer György elnök-vezérigazgató ennek a teljesítménynek a fokozására törekszik: középtávon a cég árbevételének akár akvizíciók révén történő megduplázását tervezi. A célkeresztben kis- és közepes magyarországi, illetve régiós fuvarozó vállalkozások állnak.

Az idei első tranzakció már le is zárult, és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is megérkezett. A Waberer's International Zrt. 51 százalékos részesedést szerzett egy magyar tulajdonban lévő nemzetközi fuvarozási vállalkozásban, a Transpont Hungária Kft.-ben. Ez a társaság 2011-ben 2,2 milliárd forint árbevételt ért el, amivel csaknem megduplázta egy évvel korábbi teljesítményét. A cég hetven EUR5-ös motorral meghajtott szerelvénye 2011-ben több mint 10 millió kilométert tett meg egységrakománnyal és szárazáruval rakottan Európa útjain.

A következő akvizíciós célpont egy saját szegmensében magyarországi piacvezető társaság. A túlnyomórészt élelmiszeripari termékek fuvarozására optimalizált, több száz speciális kamionszerelvényt működtető vállalat tulajdonosai magyarországi magánszemélyek. A cég árbevétele stabilan évi 10 milliárd forint nagyságrendű.

A Waberer's International Zrt. az akvizíciók mellett fokozza kereskedelmi offenzíváját az Európai Unió országaiban. Kiemelten összpontosít legfontosabb öt európai piacára: Magyarország mellett Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban jelentkező fuvarozási igények kielégítésére. Ennek a célnak rendeli alá az idén flottájának bővítését 100 korszerű szerelvénnyel, és alkalmazotti létszámának 250 tapasztalt gépkocsivezetővel való növelését, miközben folyamatosan cseréli újabbakra szerelvényeit - áll a közleményben. A növekedési stratégiában kiemelt szerepe van a szolgáltatás minőségét és az operáció hatékonyságát növelő informatikai és telematikai rendszerek frissítésének.

A Waberer's International Zrt. Kelet-Közép-Európa piacvezető logisztikai vállalata, Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó társasága. 2.500 kamionszerelvényből álló flottája évente 250 ezer komplett rakományt 330 millió kilométer futásteljesítmény mellett juttat el Európa országaiba. A társaságnak Lengyelországban, Németországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában működnek leányvállalatai. A Waberer's International értékesítési árbevétele 2011-ben 373 millió euró volt.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.