2009. július 3. 08:01

Az amerikaiak lassan Michael Jackson-mérgezést kapnak; egy felmérés szerint csaknem kétharmaduk arra panaszkodik, hogy már a csapból is Jackson-hírek folynak, a média túl sokat foglalkozik a popsztár halálával.

Egy most közölt felmérés szerint a megkérdezettek 64 százaléka sokallja az 50 éves korában Los Angelesben hirtelen elhunyt énekesről szóló híreket, 29 százalék elégedett a hírmennyiséggel, 3 százaléknak még kevés is.

A hírtévék, hírportálok és újságok, ez elektronikus és a nyomtatott sajtó egyaránt maratoni beszélgetéseket, interjúkat, cikkeket, visszaemlékezéseket szenteltek Jackson távozásának. A CNN hírtelevízió, miután Jackson halálhírének közlésében csütörtökön jócskán lemaradt a versenytársak mögött, vég nélküli emlékműsorral, helyszíni tudósításokkal kárpótolta nézőit.

Az amerikaiak fele gondolja úgy, hogy a média egyensúlyt találva, megfelelő módon tálalta Jackson énekesi-előadói karrierjét és magánéletét - derült ki a Pew közvélemény-kutató intézet felméréséből. A kutatás során az is kiderült, hogy az amerikai közönség mintegy 30 százaléka kísérte figyelemmel a Jackson-híreket, a feketék között azonban ez az arány 80 százalék.

Az énekes rejtélyes halála körüli hírzuhatagban friss elem, hogy a popsztár két egykori bizalmasa megerősítette: Jackson már évekkel korábban gyógyszerfüggő volt.

Csütörtökig még mindig nem született döntés az énekes búcsúztatásáról és temetéséről. Az elhunyt sztár bátyja, Jermaine Jackson csütörtökön az NBC televízióban úgy nyilatkozott, azt szeretné, ha Michael végső nyughelye az általa teremtett álomvilágban, a kaliforniai Neverland birtokon lenne. Azt kívánta, bárcsak ő halt volna meg öccse helyett, akit Allah adta tehetségnek nevezett.

MTI/Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!