TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az amerikaiak lassan Michael Jackson-mérgezést kapnak; egy felmérés szerint csaknem kétharmaduk arra panaszkodik, hogy már a csapból is Jackson-hírek folynak, a média túl sokat foglalkozik a popsztár halálával.

Egy most közölt felmérés szerint a megkérdezettek 64 százaléka sokallja az 50 éves korában Los Angelesben hirtelen elhunyt énekesről szóló híreket, 29 százalék elégedett a hírmennyiséggel, 3 százaléknak még kevés is.

A hírtévék, hírportálok és újságok, ez elektronikus és a nyomtatott sajtó egyaránt maratoni beszélgetéseket, interjúkat, cikkeket, visszaemlékezéseket szenteltek Jackson távozásának. A CNN hírtelevízió, miután Jackson halálhírének közlésében csütörtökön jócskán lemaradt a versenytársak mögött, vég nélküli emlékműsorral, helyszíni tudósításokkal kárpótolta nézőit.

Az amerikaiak fele gondolja úgy, hogy a média egyensúlyt találva, megfelelő módon tálalta Jackson énekesi-előadói karrierjét és magánéletét - derült ki a Pew közvélemény-kutató intézet felméréséből. A kutatás során az is kiderült, hogy az amerikai közönség mintegy 30 százaléka kísérte figyelemmel a Jackson-híreket, a feketék között azonban ez az arány 80 százalék.

Az énekes rejtélyes halála körüli hírzuhatagban friss elem, hogy a popsztár két egykori bizalmasa megerősítette: Jackson már évekkel korábban gyógyszerfüggő volt.

Csütörtökig még mindig nem született döntés az énekes búcsúztatásáról és temetéséről. Az elhunyt sztár bátyja, Jermaine Jackson csütörtökön az NBC televízióban úgy nyilatkozott, azt szeretné, ha Michael végső nyughelye az általa teremtett álomvilágban, a kaliforniai Neverland birtokon lenne. Azt kívánta, bárcsak ő halt volna meg öccse helyett, akit Allah adta tehetségnek nevezett.

MTI/Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.