<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Üdvözölte a Déli Áramlat gázvezeték megvalósításának leállításáról szóló orosz bejelentést Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter.

"A Cseh Köztársaság számára ez jó hír" - mondta Zaorálek cseh újságíróknak kedden délután Brüsszelben, miután részt vett a NATO-tagállamok külügyminisztereinek találkozóján. Emlékeztette az újságírókat arra, hogy sem Csehország, sem Szlovákia nem üdvözölte és nem támogatta a Déli Áramlat projektjét.

A miniszter brüsszeli sajtótájékoztatóját a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24) közvetítette. "Ez (a Déli Áramlat terve) nem volt a mi érdekünk. Mi úgy láttuk, hogy ez egy felesleges projekt, amely nem vezetett volna ahhoz, hogy új természeti forrásokhoz jussunk" - magyarázta Prága álláspontját a cseh diplomácia vezetője.

A miniszter kijelentette: a tervezett Déli Áramlat gázvezeték nemcsak egy drága projekt volt, hanem azzal is fenyegetett, hogy megvalósítása következtében "csökken a Cseh Köztársaság és Szlovákia, mint tranzitállamok jelentősége" a gázszállításban. "Az, hogy stratégiailag fontosak vagyunk, az számunkra bizonyos előnyt jelent" - szögezte le a miniszter.

A cseh média már korábban bírálta a projektet. A Hospodárské Noviny című napilap például úgy fogalmazott, hogy a Déli Áramlat projektben részt vevő államok a gázvezeték miatti Oroszország-EU vitában Moszkva oldalára álltak.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.