2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Jelentős fennakadásokat okoz a légi közlekedésben, hogy Korzika négy repülőterének dolgozói szerdán spontán sztrájkot hirdettek, miután a Franciaországhoz tartozó szigeten látogatást tett Nicolas Sarkozy államfő előző nap a fapados légitársaságok mellett foglalt állást.

A délután kettőig tartó sztrájkot a Corse Méditerranée (CCM) légitársaság dolgozói hirdették, melynek államilag támogatott belföldi járatait szerdán délelőtt törölték. Az állami szubvenciónak köszönhetően a korzikai légitársaság a sziget és Franciaország többi területei között alacsonyan tudja tartani árait.

"Nem értem, hogy lehet az, hogy ma már Franciaország egész területén vannak 30 eurós utakat hirdető fapadosok, kivéve Korzikán. Azt mondják, hogy ez a közszolgáltatás kötelezettségei miatt van így, de elég furcsa értelmezése a közszolgálatnak az, amelyik megakadályozza a légitársaságoknak, hogy állami támogatás nélkül is kínáljanak alacsony áron jegyeket" - mondta a francia elnök a korzikai nemzetgyűlés előtt tartott beszédében. Szerinte a közszolgáltatás értelmezésének 2008-ban várható felülvizsgálata jó alkalom lesz nagyobb teret biztosítani a fapados légitársaságoknak.

Az CCM vezetősége nem fizeti ki dolgozóinak a bejelentés nélküli sztrájkot, de egyetért annak céljával: "amennyiben a fapadosok bejönnek Korzikára, az a belföldi szolgáltatást érinti, mi pedig becsukhatjuk a boltot". A vezetőség szerint a végső szót úgyis Brüsszel fogja kimondani. A fennakadások enyhítésére a CCM délután kiegészítő járatokat indít a délelőtt töröltek helyett.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!