2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hamarosan minden labdarúgó egyesület számára elérhetővé válik a vb-győztes német fociválogatott által használt technológia. Az SAP szoftvercég által kifejlesztett megoldás révén minden egyes játékos teljesítménye monitorozhatóvá, elemezhetővé válik, így jobbá tehető a csapat összteljesítménye.

A várhatóan nyáron piacra kerülő termék a meccsek, edzések valós idejű monitorozáson túl a játékosok egészségügyi állapotának nyomon követésében, a tréningek megtervezésében, valamint az adminisztrációban is segíti a fociegyesületeket, egységes platformon. A bármilyen eszközön elérhető megoldás mögött az óriási mennyiségű adatokat valós időben kezelni képes HANA technológia bújik meg.

Az e technológia nyújtotta lehetőségek nemcsak a Bayern München, és a TSG 1899 Hoffenheim csapatát ihlették meg, hanem a cseh nemzeti hokiszövetséget is, amely a most zajló vébén használja az SAP megoldását.


Nemcsak a füvön, a jégen is

A hokis prototípust a cseh hokiszövetséggel közösen fejlesztették ki. Segítségével gyorsan és hatékonyan lehet elemezni az egyes csapatok stratégiáját, és ennek megfelelően készülni az összecsapásra. Ez esetben a 12 kamera képét elemző megoldás 37 különböző kritérium alapján analizálja a meccsen történteket, a játékosok teljesítményét, és segíti az edző munkáját. A megoldást bemutató videó itt tekinthető meg.

A cseh nemzeti hokicsapat igazgatója szerint mára kiegyenlítettek az esélyek a sportágban, és apróságok dönthetnek el meccseket. „Az ellenfélről szerzett részletes információk segíthetnek felderíteni a gyengeségeiket”- mondta Slavomír Lener.

Jan Procházka, a cseh nemzeti hokiválogatott videó edzője szerint teljesen megszokott, hogy a csapatokat olyanok is segítik, akik a videó felvételeket elemzik, jellemzően manuális módon. Ez is megváltozik az új technológia bevezetésével. „A videó edzők mindenhol a saját látásmódjukra, tapasztalatukra hagyatkoznak, és időnyomás esetén csak néhány kulcs paraméterre tudnak fókuszálni. Az SAP megoldásával nagy részletességgel, különböző perspektívákból tudjuk vizsgálni a játék részleteit”- húzta alá.

Lapértesülés szerint a megoldás bevezetése 2,5 millió cseh koronába, közel 30 millió forintba került a szövetségnek.

Az SAP megoldásai nem ismeretlenek a sportban, jelen vannak például az NBA, az NFL, a tenisz, a golf, a vitorlázás, a Forma-1 világában.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!