1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy átlagos, teljes munkaidős brit munkavállaló adózás előtt 457 fontot, azaz több mint 166 ezer forintot keres hetente. Az elmúlt pénzügyi évben az átlagbér 2,9 százalékkal nőtt a szigetországban.

Az angliai Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) szerint a férfiak bére 2,98 százalékkal heti 498 fontra nőtt, míg a nők keresete 2,8 százalékkal 394 fontra emelkedett, írja a BBC News.

A statisztikai hivatal szerint a lakosság mindössze 1,2 százaléka, összesen 292 ezer ember keresett kevesebbet az angliai minimálbérnél. Ez az arány nem változott az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Magyarországon a teljes munkaidőben dolgozó munkavállalók átlagos bruttó fizetése 181,5 ezer forint volt az év első felében, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A brit adatokkal ellentétben azonban ez a havi, és nem a heti fizetést jelöli.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy Angliában a mindennapi élet is sokkal drágább. A Mercer Human Resource Consulting felmérése szerint London a világ második legdrágább városa.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!