2017. szeptember 29. 08:40

Milliárdos, a zalaegerszegi járműipari tesztpályával kapcsolatban kiírt közbeszerzést sikerült megcsípnie a helyi kormánykedvenc cégnek, a ZÁÉV-nek.

Az már korábban kiderült, hogy önmagában a tesztpálya építésével a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt járt jól, hiszen gyorsított eljárásban elnyerte a munkákat 3,3 milliárd forintért.

Az összesen 40 milliárdos beruházásból most a ZÁÉV Zrt. hasított magának egy nagyobb darabkát, hiszen az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint elnyerte a kiszolgáló épület és technikai épület tervezésére és kivitelezésére kiírt tendert. Ezért nettó 2,3 milliárd forintot fog kapni.

A kiszolgáló épület a tesztpálya egyik központi épületeként szolgál majd, itt lesznek kialakítva a rendezvényekre alkalmas helyiségek és a tesztpálya irodái is. A technikai épület a pályát használók számára kínál majd munkateret, a tesztelési tevékenységek során bázisként szolgál, speciális kialakítással. Itt irodákat és különféle műhelyeket alakítanak ki.

Valahogy így fog majd kinézni a pálya

A ZÁÉV most egy közbeszerzéseknél nem ismeretlen céget utasított maga mögé, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.-t. A szerződést szeptember 21-én írták alá.

A tesztpálya beruházásával kapcsolatban az eddig megjelent hirdetmények szerint összesen  6,2 milliárd forintot költöttek el:

 • FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a brit HORIBA MIRA Ltd. 520 millióért tervezte a pályát,
 • a Duna Aszfalt 3,3 milliárdért építi a pályát,
 • a tesztpálya koncepció tervét 17 millióért csinálta meg az IP-Zala Konzorcium,
 • és most a kiszolgáló épületeket a ZÁÉV csinálja 2,3 milliárdért,
 • felmerült még egy 6 autós gépjárműbérlet is, ennek érdekében a Régió Terv Kft.-vel szerződtek 7,5 millióért.

  mfor.hu

  Címlapkép: kaposmost.hu

  Hitelre van szükséged?

  Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

  A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

  Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

  Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.