Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Milliárdos, a zalaegerszegi járműipari tesztpályával kapcsolatban kiírt közbeszerzést sikerült megcsípnie a helyi kormánykedvenc cégnek, a ZÁÉV-nek.

Az már korábban kiderült, hogy önmagában a tesztpálya építésével a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt járt jól, hiszen gyorsított eljárásban elnyerte a munkákat 3,3 milliárd forintért.

Az összesen 40 milliárdos beruházásból most a ZÁÉV Zrt. hasított magának egy nagyobb darabkát, hiszen az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint elnyerte a kiszolgáló épület és technikai épület tervezésére és kivitelezésére kiírt tendert. Ezért nettó 2,3 milliárd forintot fog kapni.

A kiszolgáló épület a tesztpálya egyik központi épületeként szolgál majd, itt lesznek kialakítva a rendezvényekre alkalmas helyiségek és a tesztpálya irodái is. A technikai épület a pályát használók számára kínál majd munkateret, a tesztelési tevékenységek során bázisként szolgál, speciális kialakítással. Itt irodákat és különféle műhelyeket alakítanak ki.

Valahogy így fog majd kinézni a pálya

A ZÁÉV most egy közbeszerzéseknél nem ismeretlen céget utasított maga mögé, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.-t. A szerződést szeptember 21-én írták alá.

A tesztpálya beruházásával kapcsolatban az eddig megjelent hirdetmények szerint összesen  6,2 milliárd forintot költöttek el:

 • FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a brit HORIBA MIRA Ltd. 520 millióért tervezte a pályát,
 • a Duna Aszfalt 3,3 milliárdért építi a pályát,
 • a tesztpálya koncepció tervét 17 millióért csinálta meg az IP-Zala Konzorcium,
 • és most a kiszolgáló épületeket a ZÁÉV csinálja 2,3 milliárdért,
 • felmerült még egy 6 autós gépjárműbérlet is, ennek érdekében a Régió Terv Kft.-vel szerződtek 7,5 millióért.

  mfor.hu

  Címlapkép: kaposmost.hu

  LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

  Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

  Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

  Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


  Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

  Jól jönne 1,5 millió forint?

   

  A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

   

  Legyen Ön is előfizetőnk!

  Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
  minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.