<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Milliárdos, a zalaegerszegi járműipari tesztpályával kapcsolatban kiírt közbeszerzést sikerült megcsípnie a helyi kormánykedvenc cégnek, a ZÁÉV-nek.

Az már korábban kiderült, hogy önmagában a tesztpálya építésével a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt járt jól, hiszen gyorsított eljárásban elnyerte a munkákat 3,3 milliárd forintért.

Az összesen 40 milliárdos beruházásból most a ZÁÉV Zrt. hasított magának egy nagyobb darabkát, hiszen az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint elnyerte a kiszolgáló épület és technikai épület tervezésére és kivitelezésére kiírt tendert. Ezért nettó 2,3 milliárd forintot fog kapni.

A kiszolgáló épület a tesztpálya egyik központi épületeként szolgál majd, itt lesznek kialakítva a rendezvényekre alkalmas helyiségek és a tesztpálya irodái is. A technikai épület a pályát használók számára kínál majd munkateret, a tesztelési tevékenységek során bázisként szolgál, speciális kialakítással. Itt irodákat és különféle műhelyeket alakítanak ki.

Valahogy így fog majd kinézni a pálya

A ZÁÉV most egy közbeszerzéseknél nem ismeretlen céget utasított maga mögé, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.-t. A szerződést szeptember 21-én írták alá.

A tesztpálya beruházásával kapcsolatban az eddig megjelent hirdetmények szerint összesen  6,2 milliárd forintot költöttek el:

  • FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a brit HORIBA MIRA Ltd. 520 millióért tervezte a pályát,
  • a Duna Aszfalt 3,3 milliárdért építi a pályát,
  • a tesztpálya koncepció tervét 17 millióért csinálta meg az IP-Zala Konzorcium,
  • és most a kiszolgáló épületeket a ZÁÉV csinálja 2,3 milliárdért,
  • felmerült még egy 6 autós gépjárműbérlet is, ennek érdekében a Régió Terv Kft.-vel szerződtek 7,5 millióért.

    mfor.hu

    Címlapkép: kaposmost.hu