<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

2007-ben minden második brit internet-használó rendszeresen látogatott valamilyen közösségi oldalt - derül ki egy friss felmérésből. A hirdetők azonban egyelőre távol maradnak ettől a dinamikusan fejlődő piactól, mivel a különböző felhasználók miatt nagyok a kockázatok.

A tavalyi év egyik emlékezetes sztorija volt, amikor több brit nagyvállalat - köztük a Vodafone, a Halifax és a Virgin Media - visszavonták hirdetéseiket a Facebook közösségi oldalról, mivel a reklámok olyan felhasználók oldalain is megjelentek, akik a szélsőjobboldali Brit Nemzeti Pártot népszerűsítették.

A szakemberek szerint a közösségi oldalak üzemeltetőinek új reklámozási formákat kell kitalálniuk, szembe kell nézni azzal, hogy egy egyszerű banner kihelyezése már nem vonzó a reklámozók számára.

"A vállalatok próbálják megérteni, hogy működnek a közösségi oldalak, és hogyan tudják befolyásolni azokat" - nyilatkozta egy szakember az eMarketernek. Szerinte a közösségi oldalakon az átlagnál lényegesen olcsóbban lehet hirdetni, mivel ezeken a lapokon a felhasználók nem szívesen néznek reklámokat.

Ugyanakkor a közösségi oldalak komoly előnyt is hordoznak magukban a hirdetők számára, mivel segítségükkel körül tudják határolni célközönségüket, elég csak egy szűk közösségnek hirdetni az oldalakon. Ugyanakkor szükség van egy egészséges gyanakvásra, hiszen az arra készteti a nagy cégeket, hogy az internetes reklámozás más területein is jobban átgondolják stratégiájukat.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.