<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az egykori Szovjetunión kívül többnyire vaskos tréfák tárgyát képző Zaporozsec gyártója, az ukrán ZAZ két új modell gyártását fontolgatja. A vállalat szerint a prototípusok egyikét még idén bemutatják.

Hamarosan két teljesen új személygépkocsi-modell gyártását kezdi el a zaporizzsjai autógyár (ZAZ), amelyeket elsősorban a FÁK-tagállamok piacain értékesítene. Nyikolaj Jevdokimov, a ZAZ képviselője a sajtónak elmondta: a legnagyobb ukrán autóholding azt tervezi, hogy 2012-ig beindítja az új modellek tömeggyártását. Megjegyezte, hogy mindkét személygépkocsi-típust több mint felerészben Ukrajnában készült alkatrészekből szerelik össze – adta hírül kedden a liga.net ukrán üzleti hírportál.

Álom luxuskivitelben


A top-menedzser elmondása szerint már tart az új modellek szériagyártásának előkészítése. Hozzátette: a két ZAZ-termékben az ukrán hozzáadott érték meg fogja haladni az 50 százalékot, s ennek köszönhetően az új gépkocsimodelleket vámmentesen árusíthatják majd azokban a FÁK-országokban, amelyekkel Ukrajnának megfelelő megállapodása van.

Jevdokimov azt is közölte: új modelljeit a ZAZ ismert világcégekkel közösen fogja gyártani, de üzleti titokra való hivatkozással konkrétumot nem árult el. Bejelentette viszont, hogy az egyik modell prototípusának a bemutatója már ennek az évnek az utolsó negyedévében, míg a másiké 2011 harmadik negyedévében várható. Az új modellek bevezetésével a ZAZ számára lehetővé válik, hogy a következő években – a Szlavuta és Lanos típusok gyártásának beszüntetése után – megőrizze termelési kapacitását.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.