2017. október 11. 08:55

Új koncepció alapján nyitott bankfiókot az Erste Bank. Ezt már a pénzintézet új stratégiájának megfelelően pultsorok nélküli nyílt tér jellemzi.

Hamarosan lehetővé teszi az Erste Bank minden fiókjában a papír nélküli számlanyitást - jelentették be a pénzintézet keddi sajtótájékoztatóján. Harmati László a hitelintézet lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese szerint a jövő bankjából eltűnnek a papírok és a pultsorok, a bank nyitott térré válik, az ügyintézés felgyorsul és egyszerűsödik, jelentősen csökken az adminisztrációra fordított idő.

A változó fogyasztói szokásokat jellemzi, hogy az elmúlt két évben több mint kétszeresére emelkedett az elektronikus csatornákon végzett tranzakciók száma és az ügyfeleik több, mint fele aktívan használ valamilyen digitális csatornát. Ezzel párhuzamosan a fiókokba látogató ügyfelek száma csökkent, ez viszont nagyjából egy éve megállt. A bank, amely országos szinten a harmadik legjelentősebb fiókhálózattal működik, erről a hatékony hálózatról nem szeretnének lemondani, de át fogják alakítják ezeket.

A vezérigazgató-helyettes szerint a fiókok szerepe, a személyes kiszolgálás jelentősége a banki szolgáltatások egy részénél nőhet a jövőben. Az elmúlt időszakban ugyanis a hitelezés és a vagyonkezelési szolgáltatások fellendülésével növekedésnek indult az ilyen jellegű fióki látogatások száma.

Az új típusú bankfiók belülről 

Az új fióki modellt a környező országokban már letesztelte az Erste, Ausztriában, Csehországban és Romániában is sikeresen vezettek be ilyeneket. Ugyanakkor Csáki Richárd fiókhálózat és prémium szegmens igazgató szerint ezt a visszajelzések alapján teljesen a magyar ügyfelek igényeire szabják. A hagyományos banki tranzakciók közül a pénzbefizetésre automaták szolgálnak majd, de igyekeznek a papír alapú átutalási megbízásokat is elektronikus útra terelni. Ha viszont "intimebb" tanácsadásra van szükség, akkor is biztosítani tudják, a fiókban öt ilyen jellegű iroda szolgál majd ilyen célra. Mint elhangzott, a teljes fiókhálózat átalakításáról a tesztidőszak lezárása után, 2018-ban döntenek.

mfor.hu