2001. február 28. 11:00

A központi büdzsé tavalyi 240 milliárdos többletbevétele a költségvetési szerveknél és az önkormányzatoknál elért többlettel 420-430 milliárd forintra nő.

A központi büdzsé tavalyi 240 milliárdos többletbevétele a költségvetési szerveknél és az önkormányzatoknál elért többlettel 420-430 milliárd forintra nő - mondta Tállai András, a pénzügyi tárca politikai államtitkára az Országgyűlés löltségvetési bizottsága előtt.

Az államtitkár szerint ez a vártnál lassabban csökkenő inflációnak és gyorsabban növekvő GDP-nek köszönhető. Tállai beszámolójából az is kiderült, hogy a többletbevételből az Országgyűlés és a kormány 210 milliárd forint elköltéséről már rendelkezett. Az idei első félévben a Pénzügyminisztérium több törvény módosításából álló csomagot terjeszt a Parlament elé. A csomag a tőkepiacokat érintő javaslatokból áll, célja az, hogy a BÉT és a BÁT működését egységes törvényi keretek között szabályozzák.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.