2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szeptember végén jöhet a szavazás a vörös csillagról.

Az Európai Bizottság elfogadta az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát, így a parlament akár szeptember végén szavazhat a lex Heinekenről, írja a kormánypárti Magyar Idők.

Erről Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa beszélt a lapnak. Ha tehát az Országgyűlés úgy dönt, az összes önkényuralmi jelképet el kell tüntetni a boltok polcairól, a vendéglátó- és szórakozóhelyekről, valamennyi érintett termékről, a reklámhordozókról és a szolgáltatásokból, élükön ugye a Heineken vörös csillagával. Megkülönböztető szabályozással viszont nem lehet egyetlen cégnek sem külön a nyakára lépni, az Európai Bizottság elvárása szerint.

Szatmáry azt is elmondta, hogy ősszel olyan intézkedések érkezhetnek, melyek rontják a multik pozícióját a hazai sörpiacon a kicsi sörmanufaktúrák javára. Itt olyasmikre kell gondolni, hogy fellépnének a nagy gyártók a vendéglátóhelyekkel kötött kizárólagos, utólag nehezen felbontható értékesítési szerződéseivel, vagy különféle kedvezményeivel és korlátozó megállapodásaival szemben, melyekkel kiszorítják a kis főzdéket.

Aztán jön egy termékek kettős minőségét vizsgáló teszt is, magyarán a söröknél is megnézik, jobbat kap-e az osztrák ember az áruházban, mint a magyar. Emlékezetes, hogy már több ilyen kör is lement idén különféle termékcsoportok kapcsán, melyek közül egyik sem volt képes bebizonyítani, hogy programszerűen szeméttel etetik a magyart, de ez nem szegte kedvét a kormánynak, hogy mégis ilyen színezettel kommunikálja az eredményeket, és mint látszik, az ilyen kirakat-vizsgálatokra se untak még rá.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!