<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Amikor megjelenik egy új iPhone és vele együtt egy frissített operációs rendszer, mindig téma lesz, hogy a korábbi készülékek teljesítménye mennyit romlik, ha romlik egyáltalán.

Valószínűleg sokan ismerik az érzést, hogy az a mobil, amelyet egy éven keresztül megelégedéssel használtunk, egy csapásra válik elavulttá és lassúvá, amint megjelenik az új. Ez általában csak illúzió, de a jelenség igenis létezik, a Google közzé is teszi minden évben az erre vonatkozó statisztikáját.

A „módszertan” abban áll, hogy a keresőóriás megnézi, a „lassú iPhone” szavakra milyen gyakorisággal keresnek a felhasználók. A cég szerint nem meglepő módon mindig ősszel, az új készülék és az új iOS bemutatása környékén – ismerteti a kutatás eredményét a Statista.


You will find more statistics at Statista

Hogy az emberek elavultnak és lassúnak érezhetik a készüléküket, annak két oka lehet.

  • Az egyik nyilvánvalóan pszichés, vagyis ha tudom, hogy az iPhone 6s már 12 megapixeles képeket és 4K videókat készít, akkor hirtelen a saját 6-osom képei és videói - amelyekkel tökéletesen meg voltam elégedve korábban – hirtelen nem tűnnek olyan szépnek. Főleg akkor nem, ha valakinek volt lehetősége tesztelni az új készüléket.
  • A másik ok már kissé kézzelfoghatóbb, ugyanis általában az újabb operációs rendszerek kicsivel lassabban futnak a régebbi telefonokon. Ez ugyanakkor legtöbbször csak egymással összevetve derül ki a teszteken, hiszen kevés embernek tűnik fel, hogy a fotó app háromtized másodperccel lassabban nyílik meg. Persze voltak olyan esetek, amikor valóban bosszantó volt a lassulás mértéke, de az utóbbi időben komoly botrányok nem voltak ezen a téren.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.