2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A közellátás biztonságában kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokra vonatkozó 2007. évi CXVI. törvényről - közismertebb nevén lex Molról - egyeztetett Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Brüsszelben Charlie McCreevy belső piaci biztossal november 7-én.

A közlemény szerint Kóka János megerősítette azt a magyar álláspontot, amely szerint a törvény nem célzottan a Mol védelmére szolgál. Az OMV akciója azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a vonatkozó magyar jogszabályok néhány vállalat-felvásárlást szabályozó eleme nem volt elég egyértelmű - jelezte.

A tárgyaláson egyetértés volt abban, hogy a magyar félnek egyértelmű érdeke az ügy mielőbbi, megnyugtató tisztázása. Ennek érdekében rövid időn belül hivatalos egyeztetések kezdődnek a szabályozás részleteiről. Ennek során Magyarországnak lehetősége lesz szakmai álláspontja és érvei ismertetésére.

Charlie McCreevy biztos hangsúlyozta, hogy a letelepedés és a tőkemozgás szabadsága csak a közösségi jog által kimunkált határokon belül korlátozható. A magyar álláspont szerint ezt az elvet a magyar törvényalkotási folyamat is figyelembe vette. A biztos jelezte, hogy felvetéseiket rövid időn belül megküldik, ezzel lehetőséget biztosítva Magyarországnak a részletes jogi álláspont kifejtésére.

A tárgyaláson részt vett a Pénzügyminisztérium, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és a Külügyminisztérium szakállamtitkára is.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!