TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A lízingpiac szerkezetét az új üzletek lízingtárgy alapján történő megoszlását vizsgálva 1998 és 2001 között egyértelmű tendencia a gépjárművek stabil (ezen belül a személygépjárművek meghatározó és tovább növekvő), 2001-re 80%-ot is meghaladó részesedése az összes nettó új eszközértékből. A gépek, elektronika és ingatlan fejlődő, felfutás előtt álló szegmensek lehetnek, de kitettek az egyedi, nagyobb üzleteknek, és eddig nem tudtak a személygépjármű szegmens robbanásszerű növekedéséhez hasonlóan bővülni.

Piaci részesedések a gépjárműlízing szegmensben

A piac legjelentősebb szegmensében, a gépjármű-finanszírozásban is számottevő a koncentráció, az öt legnagyobb cég több mint 50%-os részesedéssel bír, a legnagyobb tíz finanszírozó pedig a piacnak több mint 3/4-ét birtokolja. Ezek közül kiemelkedik a Merkantil Bank 16,3%-os piacrésszel, de az Euroleasing, a CIB-Lízing valamint a K&H Lízing piacrésze is 10% körüli.

A gépjármű-finanszírozáson belül több mint 2/3-os súllyal szerepel a személygépkocsi ágazat. A legtöbb piaci szereplőknél hasonló arányok fedezhetőek fel, de ellentétes példaként hozható fel a CitiLeasing, a HVB Leasing és a Volksbank, ahol a haszonjármű-lízing dominál. 2002 első félévében a gépjármű-kereskedelem továbbra is dinamikusan növekedett (12,6% - személygépkocsik).

A gépjármű-lízing ennél nagyobb mértékben, 60 %-kal bővült. A lízingszövetség tagjai és a Merkantil Bank összesen mintegy 190 milliárd forintért finanszíroztak személy- és kishaszon-gépjárműveket. A piacon némi átrendeződés figyelhető meg, hiszen sokáig ebben a szegmensben a Merkantil Banké volt az első helyezés, 2002 ebben, úgy tűnik változást hoz.


A teljes anyag az alábbiakban olvasható:
www.mkb.hu/letoltes/ceb/2002/lizing.html.Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.