TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A logisztika távlatai A Magyar Logisztikai Egyesület és az MTA Marketing Bizottságának Logisztikai Albizottsága a Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozat keretében tudományos konferenciát szervezett október 30-án, Logisztika - Hatékonyság -Nemzeti Fejlesztési Terv címmel.

A megoldás első lépése az ágazatközi koordinációs munkacsoportok témánkénti létrehozása (egyebek között olyan fogas kérdéseket kell majd megoldaniuk, hogy hogyan lehet a cégproblémákat megoldani direkt vállalati támogatás nélkül, pusztán a területi fejlesztésen keresztül). Akármilyen kiválóan is sikerül megfogalmazni a társadalmi egyeztetés után a Nemzeti Fejlesztési Tervet, az EU csak akkor ad pénzt, ha (tiszta, beadható, elbírálható) jó, végrehajtható projektek sokasága áll rendelkezésre 2004. január elsejére. Ma azonban még csak stratégiáról beszélünk, nem projektekről...

A rendszert és az infrastruktúrát alkalmassá kell tenni a pénzek fogadására, az ellenőrzésre, s ebben az SAP Hungary Kft. komoly támogatást tud nyújtani - mondta Vahl Tamás a cég ügyvezető igazgatója. Morvai Katalin (CBA) azt hiányolta, hogy a kereskedelem kimaradt a stratégiából. Czinkos Pál, az MM Cargo ügyvezető igazgatója, a KTE logisztikai szakosztályának elnöke a logisztikusok cselekvési lehetőségeit elemezte az elmaradt területek felzárkóztatásában. Javasolta, hogy alakítsanak ki egy versenysemlegességet biztosító, logisztikai piacra jutási támogatási rendszert.

Némon Zoltán a Széchenyi Terv (SZT) főbb logisztikai eredményeit és a SZT jövőjét mutatta be. Hangsúlyozta, hogy a hatékonyság és a versenyképesség meghatározó tényezője a logisztika, s az SZT (melynek felépítése - hasonlóan az NFT éhez - piramis elven alapul) a logisztikai szolgáltatásokat támogatta. Rámutatott, hogy 2003-ban a Széchenyi Terv folytatódik - lásd 1141/2002 (VIII. 16.) kormányhatározat. Móricz Sándor a hatékonyság logisztikai eszközökkel való fokozásáról, s ezek NFT-re gyakorolt hatásáról beszélt. Megfogalmazása szerint a logisztika a kohéziós célok és prioritások integráló, virtuális dimenziója. A logisztikai fejlesztések célja a végtermék hatékonyságának növelése.

A tudományos konferenciát kerekasztal-beszélgetés zárta, melyen a NFT és az SZT hasonlóságait és különbségeit járták körül.


Forrás: Magyar Közlekedés


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.