<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Románia után a magyar kábeltelevízió-piacon is előretör Teszári Zoltán romániai magyar vállalkozó. Február 1-től Győr-Moson-Sopron megyében indul az érdekeltségébe tartozó román DigiTV, ami árait tekintve egyelőre verhetetlennek tűnik, derül ki az mfor.hu körképéből.

Melyik díjcsomag előnyösebb? Összehasonlító táblázat!

Ekkor jött létre - hat cég összeolvadásából - az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Híradástechnikai és Szolgáltató Kft. (EMKTV) budapesti székhellyel. A cég 92 százaléka az RCS-RDS, nyolc százaléka a menedzsment tulajdonában van. Az EMKTV közel százezer előfizetővel rendelkezik Budapesten és vidéken. A fővárosban Terézvárosban, Ferencvárosban, Kőbányán, Lágymányoson, Rákospalotán, Kispesten, vidéken pedig Dorogon, Hatvanban, Kiskunhalason és Esztergomban kínálja szolgáltatásait.

Az EMKTV-re korábban vételi ajánlatot tett a konkurencia zászlóshajója, a UPC Magyarország, ám a hálózatcserével is járó tervezett tranzakció ismeretlen okokból meghiúsult.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Teszári Zoltán miért nem az EMKTV-vel tört be a Győr-Moson-Sopron megyei kábelszolgáltató piacra. A DigiTV árait nézve egyértelmű a törekvése, hiszen jócskán a Romániában is konkurensnek számító UPC árai alá kínált. (Utóbbi társaság egyébként a román piacon mintegy 30 százalékos részesedéssel bír.)

Szemán László

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Már Erdélyen túl is terjeszkednek a magyar cégek
Tolonganak a magyar cégek a román piacokért

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.