2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Románia után a magyar kábeltelevízió-piacon is előretör Teszári Zoltán romániai magyar vállalkozó. Február 1-től Győr-Moson-Sopron megyében indul az érdekeltségébe tartozó román DigiTV, ami árait tekintve egyelőre verhetetlennek tűnik, derül ki az mfor.hu körképéből.

Melyik díjcsomag előnyösebb? Összehasonlító táblázat!

Ekkor jött létre - hat cég összeolvadásából - az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Híradástechnikai és Szolgáltató Kft. (EMKTV) budapesti székhellyel. A cég 92 százaléka az RCS-RDS, nyolc százaléka a menedzsment tulajdonában van. Az EMKTV közel százezer előfizetővel rendelkezik Budapesten és vidéken. A fővárosban Terézvárosban, Ferencvárosban, Kőbányán, Lágymányoson, Rákospalotán, Kispesten, vidéken pedig Dorogon, Hatvanban, Kiskunhalason és Esztergomban kínálja szolgáltatásait.

Az EMKTV-re korábban vételi ajánlatot tett a konkurencia zászlóshajója, a UPC Magyarország, ám a hálózatcserével is járó tervezett tranzakció ismeretlen okokból meghiúsult.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Teszári Zoltán miért nem az EMKTV-vel tört be a Győr-Moson-Sopron megyei kábelszolgáltató piacra. A DigiTV árait nézve egyértelmű a törekvése, hiszen jócskán a Romániában is konkurensnek számító UPC árai alá kínált. (Utóbbi társaság egyébként a román piacon mintegy 30 százalékos részesedéssel bír.)

Szemán László

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Már Erdélyen túl is terjeszkednek a magyar cégek
Tolonganak a magyar cégek a román piacokért

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!