<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Négynapos munkahétről, tízórás munkanapokról kezd hamarosan tárgyalásokat szakszervezetével az amerikai Chrysler autógyártó. A cég a lépéstől költségeinek csökkenését reméli.

A pénzügyi gondokkal és csökkenő eladásokkal küszködő vállalat tizenkét amerikai gyárában rendezné át a munkaidőt - közli az AP. Az alkalmazottaknak minden nap két órával többet kellene dolgozniuk, de három naposra bővülne a hétvégéjük. Ed Saenz szóvivő véleménye szerint a dolgozók nem utasítanának el egy ilyen lehetőséget. A szóvivő azt is elmondta, hogy ha a terv beválik, más üzemekre is kiterjeszthetik.

A Chrysler szorult pénzügyi helyzetéből való kijutásának érdekében egyébként több riválisával is tárgyalásokat folytat partnerségre lépésről. Köztük van az olasz Fiat és az indiai Tata mellett például a japán Nissan vagy a kínai Great Wall Motor Company is. A költségek lefaragása érdekében a Chrysler kénytelen volt elbocsátani alkalmazottjai egy részét is.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.