2010. január 15. 15:01

A negyedik napja tartó fővárosi BKV-sztrájk az MTI által pénteken megkérdezett nagyvállalatok működésében nem okozott még jelentős fennakadásokat, komolyabb veszteségeket csak a munkabeszüntetés több hetes elhúzódása jelentene.

A Magyar Villamos Művek (MVM) továbbra is gondoskodni tud arról, hogy az áramellátás biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen dolgozói eljussanak munkahelyükre - mondta Tringer Ágoston, az MVM kommunikációs vezetője pénteken.

Az MVM szóvivője szerint a sztrájk által közvetlenül érintett dolgozókat taxival és a cégcsoport járműveivel szállítják a munkahelyükre.

Erre azért is szükség van mert, a nukleáris energiatermelés, a villamosenergia-rendszer irányítása és a kereskedelmi tevékenység területén minden körülmények között biztosítani kell a zavartalan működést - hangsúlyozta Tringer Ágoston.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője arról számolt be az MTI-nek, hogy a vállalat saját buszjáratokat szervezett  több forgalmas közlekedési csomóponthoz a dolgozók bejutásának megkönnyítésére, így a sztrájk jelenleg nem okoz jelentős problémát. Azok az alkalmazottak, akik ennek ellenére sem tudnak eljutni munkahelyükre, nem fizetett, de igazolt szabadságon vannak - fűzte hozzá a Richter képviselője.

Marosffy László, az Egis Nyrt. vezérigazgató-helyettese szerint társaságuknál sem az adminisztrációs területen, sem a termelésben nincs fennakadás kedd óta. A munkaerő megfelelő szervezésével és a készletekből gyakorlatilag a megszokott üzletmenetet lehet folytatni - fejtette ki a gyógyszeripari cég vezetője.

A Magyar Posta pénteken szintén arról számolt be, hogy egyelőre nem okoz zavart a BKV munkabeszüntetése, annak ellenére sem, hogy csütörtökön megkezdődött a nyugdíjak kézbesítése is. Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője tájékoztatása szerint a sztrájk végén összesítik a többletköltségeket, amelyek elsősorban a dolgozók munkába szállításával kapcsolatban keletkeznek.

A legtöbb nagyvállalat esetében azonban még nem okozott számottevő többletköltségeket a sztrájk. Marosffy László szerint egy az Egis-hez hasonló nagyvállalatnál csak egy több hétig  elnyúló sztrájk okozhat érezhető veszteséget.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.