Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A norvég kormány pénteken engedélyt kért a törvényhozástól, hogy eladhassa 14,29 százalékos részesedését a SAS skandináv légitársaságban. A veszteséges vállalatot egy másik légitársaságnak adná el a kormány.

A norvég kereskedelmi és ipari miniszter szerint ugyanakkor bármilyen értékesítést a skandináv partnerországokkal együttműködve kell végrehajtani. Svédország, Norvégia és Dánia összesen 50 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik az északi légitársaságban.

A minisztérium közleménye szerint az SAS továbbra is számos nehézséggel néz szembe, amelyeket legjobban egy szektorbeli tulajdonos tudna megoldani. Úgy fogalmaznak: "nem látjuk úgy, hogy a SAS-beli állami szerepvállalás szükséges a megfelelő légi közlekedési hálózat fenntartásához".

Korábban számos híresztelés jelent meg a SAS értékesítéséről. Elemzők szerint a vállalat felvásárlására a legnagyobb esélye a német Lufthansának lehet. A svéd jobb-közép kormány már rendelkezik a tulajdonhányadának értékesítéséhez szükséges parlamenti mandátummal. A kormány ugyanakkor korábban világossá tette, hogy csak akkor válna meg az SAS-tól, ha az már biztos anyagi lábakon áll.

A SAS részvényeivel 2,27 százalékos drágulással 22,50 koronás árfolyamon kereskedtek pénteken a stockholmi értéktőzsdén. Délelőtt még 4 százaléknál is nagyobb mínuszban jártak a SAS-papírok.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.