TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A norvég kormány pénteken engedélyt kért a törvényhozástól, hogy eladhassa 14,29 százalékos részesedését a SAS skandináv légitársaságban. A veszteséges vállalatot egy másik légitársaságnak adná el a kormány.

A norvég kereskedelmi és ipari miniszter szerint ugyanakkor bármilyen értékesítést a skandináv partnerországokkal együttműködve kell végrehajtani. Svédország, Norvégia és Dánia összesen 50 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik az északi légitársaságban.

A minisztérium közleménye szerint az SAS továbbra is számos nehézséggel néz szembe, amelyeket legjobban egy szektorbeli tulajdonos tudna megoldani. Úgy fogalmaznak: "nem látjuk úgy, hogy a SAS-beli állami szerepvállalás szükséges a megfelelő légi közlekedési hálózat fenntartásához".

Korábban számos híresztelés jelent meg a SAS értékesítéséről. Elemzők szerint a vállalat felvásárlására a legnagyobb esélye a német Lufthansának lehet. A svéd jobb-közép kormány már rendelkezik a tulajdonhányadának értékesítéséhez szükséges parlamenti mandátummal. A kormány ugyanakkor korábban világossá tette, hogy csak akkor válna meg az SAS-tól, ha az már biztos anyagi lábakon áll.

A SAS részvényeivel 2,27 százalékos drágulással 22,50 koronás árfolyamon kereskedtek pénteken a stockholmi értéktőzsdén. Délelőtt még 4 százaléknál is nagyobb mínuszban jártak a SAS-papírok.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.