2001. január 31. 11:00

A pénzügyminiszter szerint a kormányzat tartja magát ez évi inflációs várakozásához, azaz a pénzromlás várhatóan éves szinten 5-7 százalék lesz.

Varga Mihály az Amerikai Kereskedelmi Kamara szerdai, budapesti üzleti ebédjét követően nyilatkozott erről újságíróknak. A miniszter úgy véli 2001 januárjában az egy évre visszatekintő infláció mértéke már 10 százalék alá csökken.

Tavaly az éves infláció mértéke 2-2,5 százalékkal lehetett volna alacsonyabb, mint a ténylegesen mért 9,8 százalékos éves pénzromlás, ha az olajárak nem emelkednek olyan drasztikusan a tavalyi év során, mint az bekövetkezett, illetve az euró nem gyengélkedik az ismert mértékben. Az idei inflációra vonatkozó optimistább elképzelés alapjául az szolgál, hogy 2000 decemberében már elindult a világpiaci olajár csökkenése, ami nagymértékben befolyásolhatja a magyarországi inflációt - mondta a pénzügyminiszter, és aláhúzta: a kormányzat abban bízik, hogy 2001 első felében az infláció jóval meredekebben fog csökkenni, mint azt korábban vártuk.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.